Objavljene su fotografije Pistoriusove zatvorske ćelije, a neki su je nazvali luksuznom

Kupaonicu je dijelio s poznatim češkim mafijašem Radovanom Krejčirom

FOTO: AFP

Fotografije zatvorske ćelije u kojoj je kaznu zbog ubojstva svoje djevojke služio proslavljeni južnoafrički atletičat Oscar Pistorius upravo su procurile u javnost. Mjesto gdje je boravio zadnjih godinu dana nakon završetka suđenja, na kojem je osuđen na pet godina zatvora jer je s nekoliko hitaca upucao Reevu Steenkampt, građani JAR-a nazvali su luksuznom, te su se požalili da izgleda bolje nego bolničke sobe u toj zemlji. Također, neki su se požalili da mu ćelija izgleda bolje nego većina kuća u kojima žive siromašni.

Mafijaš mu cimer

Zanimljivo je i to da je Pistoriuseva ćelija bila pored one poznatog češkog kriminalca i bjegunca Radovana Krejčira s kojim je dijelio kupaonicu. Krejčir se, inače, smatrao jednim od najbogatijih ljudi u toj zemlji.

Prije deset godina policija je napravila raciju u njegovoj vili u Černošicama te ga je uhitila pod optužbom za planirano ubojstvo jednog carinika, prijevaru i urotu . Tijekom policijske intervencije uspio je pobjeći, a zbog toga je šef policije Jiri Klar podnio ostavku.

Dvije godine kasnije uhićen je u Južnoafričkoj Republici gdje i danas služi zatvorsku kaznu zbog kriminalnih djela u toj državi.

U međuvrmenu, poznati atletičar čeka konačnu odluku o tome hoće li i dalje ostati u kućnom priotvoru ili će se vrattiti u ćeliju. On je, podsjetimo, u listopadu ove godine, nakon samo godinu dana, puštem iz zatvora.

https://twitter.com/zabhazabhaizm/status/671606121354907648?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/zabhazabhaizm/status/671606121354907648?ref_src=twsrc%5Etfw