Olympiakos je ostavio Cedevitu gotovo osam minuta bez poena (pa onda i pobjede)

Gordić i Žorić potrošili su deset lopti i ostali bez ubačaja iz igre

FOTO: KK Cedevita

Hrvatski košarkaški prvak Cedevita porazom je otvorio natjecanje u skupini B Eurolige. U susretu koji je odigran u Heraklionu na Kreti, a koji je obilježila i gotovo polusatna stanka zbog kvara semafora između dva poluvremena, pobjedu je slavila Olympiakosova momčad rezultatom 76-61 (21-20, 17-15, 19-13, 19-13).

Dvije i pol četvrtine Cedevita se ravnopravno nosila s grčkim prvakom, da bi uslijedilo razdoblje od gotovo osam minuta u kojima je momčad Veljka Mršića propustila poentirati. Treću je četvrtinu utakmice Olympiakos zaključio serijom 14-1, pa se Cedevita od prednosti 47-43 našla u podređenom položaju iz kojeg se teško bilo vratiti. Poveli su Grci 57-48, odmah na početku posljednje četvrtine zabilježeno je i 60-48 i susret je završio slavljem favoriziranog sastava.

Loši Gordić i Žorić

U njemu je najviše ubacio Georgios Printezis, 20 koševa (imao je i osam skokova), a europski doprvaci dobili su mnogo i od Matta Lojeskog (14 poena, deset uhvaćenih lopti). U redovima Cedevite Jacob Pullen je ubacio 18, a Tomislav Zubčić 16 koševa. Spomenimo i loše partije Nemanje Gordića (šut 0-6) i Luke Žorića (0-4 iz igre) koji su zajedno momčadi donijeli valorizacijski indeks od negativna 43 poena.

‘Znali smo da će biti teška utakmica, oni su momčad koja je obilježila euroligašku povijest. Dobar dio utakmice smo se držali, no na naše greške i manjak koncentracije doveli su do njihova slavlja s velikom razlikom”, izjavio je nakon utakmice Zubčić.

U drugom kolu natjecanja Cedevita ugošćuje Limoges.

Rezultati 1. kola Eurolige:

Skupina A

Crvena zvezda – Strasbourg 81-59

Skupina B

Olympiakos – Cedevita 76-61

Skupina C

Karsiyaka – Barcelona 71-62 (Tomić za Barcelonu 22 minute, pet poena, šest skokova)

Skupina D

CSKA – Maccabi 100-69 (Bender za Maccabi 18 minuta, sedam poena, asistencija)

Darussafaka – Sassari 83-74, produžetak (Stipčević za Sassari 20 minuta, 14 poena, tri asistencije, skok)

Unicaja – Brose Baskets 76-71