Ova četiri razloga guraju Brendana Rodgersa s Liverpoolove klupe

Slab ulazak u sezonu ponovno je doveo u pitanje poziciju Liverpoolova menadžera

Liverpool's Northern Irish manager Brendan Rodgers arrives for the English Premier League football match between Hull City and Liverpool at the KC Stadium in Hull, northeast England on April 28, 2015.  AFP PHOTO / PAUL ELLIS

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
FOTO: AFP

Dvije pobjede, dvije podjele bodova i dva poraza bilanca su dosadašnjeg učinka Liverpoolovih nogometaša u engleskom prvenstvu. Dovoljno da navijači kluba ponovno okrenu palac dolje menadžeru momčadi Brendanu Rodgersu.

Prije samo dvije sezone klub s Anfielda vodio je utrku do posljednjeg kola s Manchester Cityjem za naslov prvaka. U konačnici je osvojio dva boda manje. Prošla sezona, u kojoj je osvojeno 25 bodova manje od prvaka Chelseaja, ogolila je slabosti momčadi, a ova ih potvrđuje. Trenutačno je Liverpool na osam osvojenih bodova uz poražavajući podatak o samo četiri postignuta pogotka u 540 odigranih ligaških minuta. Negativna razlika pogodaka (4-7) i tek trinaesto mjesto ljestvice najavljuju novu razočaravajuću sezonu za navijače kluba koji Rodgersu zamjeraju nekoliko stvari, a ovo su neke od njih.

1. Napadačka neefikasnost

Ozljeda Daniela Sturridgea (vratio se na travnjake u šestom kolu) tek donekle može biti alibi, nikako i opravdanje za samo četiri postignuta gola.

2. Potrošen novac, rezultata nema

Gotovo 350 milijuna eura potrošio je klub na pojačanja od 2012. godine, odnosno od kada je Rodgers na klupi momčadi. Zamjera mu se pritom dovođenje niza igrača (neki su već i napustili klub) koji su označeni promašenim investicijama poput Dejana Lovrena, Marija Balotellija i Adama Lallane, a u istu kategoriju ulazi i malo korišteni Mamadou Sakho. Oni su samo neki od njih.

3. Navijačima je dosta

Jedan je navijač napravio internetsku stranicu s namjerom sakupljanja novca kojim bi se isplatio Rodgersov odlazak s klupe. Navijači kluba koji se slažu s njegovim mišljenjem ondje mogu uplatiti novac koji bi ga pogurnuo s klupe. Vjeruje se da bi deset milijuna eura trebalo biti dovoljno.

4. Klopp je dostupan

Možda je u ovome trenutku deplasirano govoriti o otkazivanju suradnje Rodgersu, ali završi li izvan kruga klubova koji će krajem sezone izboriti mjesta u Ligi prvaka, onda bi moglo doći do smjene menadžera. Pritom se kao njegov zamjenik ističe Jürgen Klopp, kojeg se u tom kontekstu i spominje još od njegova napuštanja dortmundske Borussije. Njegov stil igre dopadljiv je i navijačima kluba.

A ovo su neka od mišljenja ljudi koji navijaju za Liverpool i odlazak aktualnog menadžera momčadi:

https://twitter.com/BecOfTheKop/status/645645781907730432?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/smtm_LFC/status/645647169840656384?ref_src=twsrc%5Etfw