Ova trojica napadača posebno su se ove sezone istaknuli svojim golovima, a o tome nitko ne priča

Argentinac, Meksikanac i Brazilac igraju u izvrsnoj formi ove sezone

FOTO: AFP

Lionel Messi i Cristiano Ronaldo godinama dominiraju velikim brojem golova. Portugalac i Argentinac u svojim lošijim sezonama zabiju iznad 40 u svim natjecanjima, ali ove sezone njihov učinak je nešto slabiji, pogotovo Messijev, prvenstveno jer je bio dva mjeseca odsutan zbog ozljede.

No, postoji veliki broj napadača koji su se ove sezone istaknuli efikasnošću. Robert Lewandowski i PierreEmerick Aubameyang dominiraju u Njemačkoj, Luis Suarez u Španjolskoj, a Zlatan Ibrahimović u Francuskoj. Međutim postoje još neki prilično poznati napadači, koji ne izazivaju toliko pozornosti kao ovi gornji, a svojim učinkom to su zaslužili:

1. Gonzalo Higuain (Napoli)

Bivša zvijezda Real Madrida najzaslužnija je jer je Napoli na prvom mjestu Serie A ispred moćnog Juventusa. S prosjekom od gola po utakmici (24/24) u prvenstvu trenutno je vodeći među strijelcima kada je u pitanju poredak za Zlatnu kopačku.

https://www.youtube.com/watch?v=wzZMYQBp7hM

2. Javier Hernandez (Bayer Leverkusen)

Za meksičkog napadača nije bilo mjesta u Manchester Unitedu pa je ljetos prodan za oko 10 milijuna eura Bayeru. Kako se sada pokazuje premalo. Chicharito je tri puta zaredom proglašen igračem mjeseca u Bundesligi, a u utorak navečer zabio je jedini gol za svoju momčad u utakmici njemačkog Kupa protiv Werdera (1:3). To mu je bio 20. gol u posljednih 18 utakmica.

https://www.youtube.com/watch?v=tDZ0ODe4uVA

3. Jonas (Benfica)

Brazilski napadač, gledajući statistiku, imao je dosta prosječnu karijeru sve do 2014. godine i dolaska u Benficu. Tako je prošlu sezonu završio s 31 golom u 35 utakmica u svim natjecanjima. S obzirom na ovogodišnju formu tu bi brojku uskoro trebao premašiti.

S 23 gola u 21 prvenstvenoj utakmici drugi je europski strijelac, odmah iza Higuaina. Ako se uzme u obzir da je u tri godine u Valenciji zabio ukupno 36 golova, onda je vidljivo o koliko je velik njegov uspjeh.

https://www.youtube.com/watch?v=OI5IUKmbsY8