Ovdje pročitajte nekoliko zanimljivosti uoči utakmice Dinama i Bayerna

U srijedu nogometaši Pepa Guardiole gostuju na Maksimiru

FOTO: AFP

Dinamo će u srijedu ugostiti Bayern u posljednjoj utakmici grupne faze Lige prvaka. Trener Zoran Mamić na raspolaganju zbog ozljeda neće imati Gordona Schildenfelda i Armina Hodžića. S druge strane Franck Ribery bi mogao dobiti priliku od početka utakmice. Francuz je za vikend odigrao prvih 15 minuta nakon što se oporavio od ozljede koju je zaradio prije devet mjeseci.

Nadalje, Mario Götze i David Alaba su ozlijeđeni i neće konkurirati dok zbog crvenog kartona neće zaigrati Holger Badstuber. Juan Bernat, Arjen Robben i Douglas Costa propustili su zadnjih nekoliko utakmica pa je upitno hoće li zaigrati na Maksimiru.

Brojke garantiraju puno golova

Bayern je, inače, u posljednjih devet od deset utakmica u Ligi prvaka zabijao više od 2,5 golova po utakmici. U zadnjih pet od šest utakmica u ovom natjecanju najmanje su zabili tri gola. Dinamo, je s druge strane izgubio svoje posljednje četiri utakmice u Ligi prvaka. U zadnjih sedam Dinamovih nastupa (uključujući kvalifikacije) palo je više od 2,5 gola po utakmicu.

https://www.youtube.com/watch?v=xY3hFRY_oSc

Modri su u zadnjih 13 utakmica u svim natjecanjima ubilježili šest poraza. Također, u samo jednoj od 15 utakmica sačuvali su mrežu praznom. Do druge utakmice u ovogodišnjoj Ligi prvaka, podsjetimo, Dinamo je nanizao 45 utakmica bez poraza.

Dinamu u prilog može ići činjenica da je Bayern osigurao prolazak dalje te će Pep Guardiola zasigurno dati prednost igračima s manje nastupa. Prijetnja pak može biti u tome što je Bayern izgubio posljednju prvenstvenu utakmicu, pa je za očekivati da će Guardiola od igrača tražiti hitan odgovor, što bi opet moglo ići u prilog tome da će ovo biti utakmica s puno golova.