Ovih deset utakmica odlučit će prvaka u engleskoj Premier ligi

Kroz najavu nadolazećih susreta, napravljen je podsjetnik njihovih zadnjih ogleda

Manchester City's Spanish midfielder David Silva (L) vies with Leicester City's English striker Jamie Vardy during the English Premier League football match between Leicester City and Manchester City at King Power Stadium in Leicester, central England on December 29, 2015.  AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. / AFP / ADRIAN DENNIS
FOTO: AFP

Iako dvanaest kola prije službenog kraja sezone ne bi bilo u redu otpisati neke od pretendenata za naslov prvaka, utrka za najbolju momčad prvenstva u Premier ligi u ovome trenutku može se svesti na četiri kluba.

Vodeći se ovakvom mišlju Telegraph se poigrao s mogućim raspletom sezone izdvojivši pritom deset utakmica koje bi mogle odlučiti pitanje ukupnog pobjednika. Kroz najavu nadolazećih ogleda, napravljen je podsjetnik zadnjih utakmica tih suparnika.

1. Manchester United – Arsenal (28. veljače)

(Posljednji susret: Arsenal – Manchester United 3-0)

“United je bio više dosadan no što je bio loš tijekom većeg dijela sezone, ali kod Arsenala u listopadu bili su oboje”, navodi se u podsjećanju na susret u kojem su sva tri gola pala prije 20. minute utakmice.

2. Liverpool – Manchester City (2. ožujka)

(Posljednji susret: Manchester City – Liverpool 1-4)

Njihov zadnji susret natjerao je sve navijače Liverpoola da zaključe kako je Jürgen Klopp rješenje svih njihovih problema. Nije se baš tako još uvijek ispostavilo, “ali City ne smije u ožujku biti niti nalik onome kakav je bio na Anfieldu.”

3. Tottenham – Arsenal (5. ožujka)

(Posljednji susret: Arsenal – Tottenham 1-1)

https://www.dailymotion.com/video/x3cxizi_1-1-kieran-gibbs-great-equalising-goal-hd-arsenal-v-tottenham-hotspur-08-11-2015_sport

Dvije pobjede u posljednja tri sučeljavanja ovih momčadi na White Hart Laneu otišle su na stranu Arsenala, a autor teksta smatra da će u trenucima odigravanja susreta Tottenham i dalje biti kandidat za osvajanje naslova. Samim time bit će i momčad koja će se hrvati sa pritiskom pred svojim navijačima, a sve bi to moglo ići u korist Arsenala.

4. Manchester City – Manchester United (20. ožujka)

(Posljednji susret: Manchester United – Manchester City 0-0)

Tvrdi se da je njihov posljednji ogled bio jedna od utakmica kojih se malo tko sjeća, ali i da sastav Cityja u ovome trenutku ima bolje pojedince na svim pozicijama u momčadi osim one na samim vratima. Očekuje se stoga pobjeda domaćina, ali i upozorava da je riječ o derbiju pa bi se i ove pretpostavke mogle pokazati netočnima.

5. Liverpool – Tottenham (2. travnja)

(Posljednji susret: Tottenham – Liverpool 0-0)

“Uzvrat na Anfieldu trebao bi obilovati nervozom i naelektriziranom napetošću. Spursi imaju prave ambicije kada je naslov prvaka u pitanju, a Redsi kod kuće znače samo jednu stvar – buku!”

6. Tottenham – Manchester United (9. travnja)

(Posljednji susret: Manchester United – Tottenham 1-0)

https://www.dailymotion.com/video/x30ura0_kyle-walker-1-0-own-goal-manchester-united-tottenham-hotspur-08-08-2015-hd_sport

“Niti je bilo lijepo niti uvjerljivo, ali pozitivne stvari teško izborene pobjede protiv rivala iz vrha ljestvice na otvaranju sezone nadjačale su one negativne.” Od ove utakmice mnogo se toga promijenilo i dok sastav Louisa van Gaala ne igra na razini očekivanja, onaj Mauricija Pochettina leti prema ukupnoj pobjedi. Unatoč tome što je United u ovome trenutku takav kakav je, zaključak je da može uništiti Tottenhamove snove.

7. Chelsea – Manchester City (16. travnja)

(Posljednji susret: Manchester City – Chelsea 3-0)

“Bi li čudilo da Chelsea u tom dijelu sezone bude momčad unutar deset najboljih u Premier ligi? Bez obzira na formu, bude li sastav u kojem su Thibaut Courtois, Nemanja Matić, Eden Hazard i Diego Costa kod kuće na razini na kojoj se to očekuje, City očekuje teška utakmica.”

8. Manchester United – Leicester (30. travnja)

(Posljednji susret: Leicester – Manchester United 1-1)

https://www.dailymotion.com/video/x3g0sqb_highlights-leicester-city-vs-manchester-united-1-1-28-11-2015_sport

Zadnji ogled ovih dviju momčadi bio je onaj u kojem je Jamie Vardy srušio rekord postavši prvi strijelac u povijesti Premier lige sa golom na jedanaest vezanih utakmica. O njemu će ovisiti i ishod ove, no najbolji strijelac engleskog prvenstva još uvijek ne pokazuje znakove umora.

9. Manchester City – Arsenal (7. svibnja)

(Posljednji susret: Arsenal – Manchester City 2-1)

Ukoliko se situacija s prvenstvenim ambicijama ovih dviju momčadi do tog datuma ne sunovrati, očekuje se vrhunski dvoboj. Budući da u posljednjem kolu Arsenal dočekuje Aston Villu, a City gostuje kod Swansea, “ovo bi mogla biti, i nadajmo se da će biti, utakmica za naslov. Otkažite sve planove za prvi vikend u svibnju.”

10. Chelsea – Leicester (15. svibnja)

(Posljednji susret: Leicester – Chelsea 2-1)

Nakon ove utakmice Chelsea je upisao deveti poraz u sezoni i oprostio se od utrke za naslov, mjesta ljestvice koje vode u Ligu prvaka, a ubrzo i menadžera Josea Mourinha. I dalje ne mogu do naslova, niti mjesta među prve četiri momčadi ljestvice, no budući da pod Guusom Hiddinkom djeluju puno bolje i bude li se o prvaku odlučivalo u samoj završnici, “a Leicester bude i dalje u utrci, ovo bi mogla biti najveća utakmica u povijesti Premier lige.”