Ovom košarkašu Houstona često se smiju zbog loše obrane. Ovdje možete vidjeti da to imaju i pravo raditi

Napadački je James Harden sjajno rješenje, no u obrani često loše reagira

OAKLAND, CA - MAY 27: James Harden #13 of the Houston Rockets drives to the basket in the first half against the Golden State Warriors during game five of the Western Conference Finals of the 2015 NBA Playoffs at ORACLE Arena on May 27, 2015 in Oakland, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of Getty Images License Agreement.   Ezra Shaw/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Košarkaš Houston Rocketsa James Harden može biti i u pravilu jest sjajno napadačko rješenje svoje momčadi. Riječ je o igraču koji već četvrtu uzastopnu sezonu prosjek poena drži iznad 25 koševa po utakmici, ali i igraču koji je često predmet poruge zbog svoje loše igre u obrani.

Nove dokaze onima koji ga zbog igre u fazi branjenja koša kritiziraju Harden je dao i u posljednje dvije utakmice svoje momčadi. Manjak koncentracije ili loša rekacija manje je važno, činjenica je da se pored Hardena može prošetati do obruča.

1. New York Knicks

Utakmica je igrana u nedjelju i pokazuje akciju u kojoj Lanceu Thomasu nije bilo teško kontranapad pretvoriti u zakucavanje. Umjesto da odigra obranu na suparniku, Harden je odlučio popričati sa sucem utakmice vjerojatno tražeći prekršaj na suigraču.

https://www.youtube.com/watch?v=X2SXpHMbFOk

2. Detroit Pistons

Možda se još nije dobro zagrijao jer je akcija s početka utakmice igrane u noći na utorak, ali Harden je samo dan nakon novog napada krtičara istima dao još jedan argument u raspravama na temu njegove lijenosti u obrani.

https://www.youtube.com/watch?v=kFoCG1kN_QM

3. Slični primjeri

Nebrojeno mnogo primjera loše obrane daje treći izbor drafta iz 2009. Ovdje su neki od njih: