Perasović: 'Ja sam kriv za poraz od Čeha, ovime je moj mandat završio'

Izbornik Velimir Perasović preuzeo je odgovornost za šokantan poraz

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Nakon što je hrvatska košarkaška reprezentacija teško i neočekivano poražena od Češke na Eurobasketu, njen izbornik Velimir Perasović poručio je da time završava njegov mandat na klupi te da preuzima odgovornost za poraz.

Jedino se može ispričati

“Nikome nije jasno da smo ovako jednostavno pustili utakmicu u vjetar, nakon pet minuta igre kao da smo se ukočili, nismo imali snage ni koncentracije. Oni su vidjeli da nemamo rješenja i sve su više rasli, napadački i obrambeno. Ne mislim da igrači nisu htjeli igrati. Ovo je veliko iznenađenje s obzirom na prikazano u pripremama i na turniru, niti jednu utakmicu dosad nismo ovako loše odigrali. Najgora moguća utakmica, pogotovo u drugom poluvremenu, Česi su prelomili i poslije toga se nismo mogli oporaviti, prestali smo igrati. Jedino što možemo je ispričati se navijačima zbog ovakve igre”, izjavio je hrvatski izbornik.

“Što se mene tiče, moj mandat u reprezentaciji je završen, angažiran sam za ovu akciju, preuzimam potpuno krivnju za ovaj poraz”, prenosi Perasovićevu izjavu HRT.