Olić osigurao HSV-u doigravanje, Perišić zabio u zadnjem kolu Bundeslige

Klopp bi u oproštajnoj utakmici mogao donijeti Dortmundu europsko natjecanje

Hamburg's Croatian forward Ivica Olic reacts after German first division Bundesliga football match between Hamburg SV and FC Schalke 04 at the Imtech Arena in Hamburg, northern Germany on May 23, 2015. Hamburg won the match 2-0 and will play a relagation match to stay in the 1st Division.  AFP PHOTO / OLIVER LANG

RESTRICTIONS - DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH TIME TO 15 PICTURES PER MATCH. IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO IS NOT ALLOWED AT ANY TIME. FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050.
FOTO: AFP

Hrvatski reprezentativac Ivica Olić bio je strijelac vodećeg pogotka za Hamburger, koji je u posljednjem kolu svladao Schalke 2-0 i time je osigurao doigravanje za opstanak u Bundesligi, dok su u drugu ligu ispali Freiburg i Paderborn.

Sedmi gol sezone

Olić je pogodio u 49. minuti, a Slobodan Rajković u 58. za HSV. Oliću je to bio sedmi gol ove sezone, a igrao je do 88. minute, dok je Ivo Iličević odigrao je cijeli susret za HSV. Hannover je na domaćem terenu pobijedio Freiburg sa 2-1, čime je goste poslao u drugu ligu, a sebi je osigurao opstanak.

Fotogalerija: Navijači Borussije na poseban su se način oprostili od Jürgena Kloppa

Kloppova oproštajna utakmica

Zabio i Perišić

U još jednom izravnom dvoboju za opstanak Paderborn je kod kuće izgubio od Stuttgarta sa 1-2, i tako se je Stuttgart uspio spasiti, a Paderborn je završio u drugoj ligi. Pobjednički gol za Stuttgart zabio je Daniel Ginczek u 72. minuti. Za Paderborn je Srđan Lakić odigrao cijeli susret.

Ivan Perišić bio je strijelac za vodstvo 2-1 Wolfsburga u 15. minuti, ali je Koeln uspio poravnati i na kraju je završilo 2-2. Perišić je sezonu završio sa 5 golova i 4 asistencije. Eintracht Frankfurt je svladao Bayer Leverkusen sa 2-1, a hrvatski stoper Tin Jedvaj igrao je do 87. minute za “apotekare”.

https://rutube.ru/video/6dd66a3b9f26efccd31cf15f2e2390a1/