Nekad je nužno odabrati stranu

Pivarić se ozlijedio i neće ići na Euro pa će Čačić na njegovu poziciju postaviti nekog od ovih 5 igrača

Pet igrača u konkurenciji je za jednu poziciju

FOTO: PIXSELL

Nogometaš Dinama i hrvatske reprezentacije Josip Pivarić u utorak se tijekom prijateljske utakmice na pripremama teže ozlijedio te će pauzirati sljedećih par mjeseci, a time gotovo sigurno neće konkurirati za nastup na Europskom prvenstvu na ljeto ove godine u Francuskoj.

Izbornik Ante Čačić računao je na Pivarića kao člana početne postave na Euru, a sada će se morati okrenuti drugim rješenjima na poziciji lijevog boka. U nastavku teksta analizirali smo koji bi ga nogometaši mogli zamijeniti.

1. Ivan Strinić

Ivan Strinić
Ivan Strinić PIXSELL/PIXSELL

Strinić je u očima nogometne javnosti možda i najočitija zamjena za Pivarića. Trenutno je član Napolija, a za hrvatsku reprezentaciju je nastupio 33 puta. No, novi izbornik Čačić nije pokazao da na njega ozbiljno računa. Tko zna, možda se nakon Pivarićeve ozljede to sada i promjeni.

2. Danijel Pranjić

Danijel Pranjić
Danijel Pranjić PIXSELL

Tridesetčetverogodišnji Pranjić najiskusniji je igrač koji konkurira za tu poziciju. Za reprezentaciju debitirao je 2004. godine, a do sada je za nju nastupio 58 puta. U ofenzivnom dijelu igre je jako dobar, no najveća zamjerka mu je slabija igra u obrani.

3. Hrvoje Milić

Hrvoje Milić
Hrvoje Milić PIXSELL/PIXSELL

Nogometaš Hajduka Hrvoje Milić do sada je za reprezentaciju nastupio šest puta, a u nju ga je pozvao bivši izbornik Igor Štimac. Nakon Pivarićeve ozljede definitivno je postao ozbiljan kandidat za poziciju na lijevom boku.

4. Marin Leovac

Marin Leovac
Marin Leovac PIXSELL/PIXSELL

Još jedan kandidat je 27-godišnji Marin Leovac koji od prošle sezone nastupa za grčki PAOK. Za reprezentaciju je debitirao 2014. godine, a u nju ga je pozvao tadašnji izbornik Niko Kovač. Do sada je za Vatrene nastupio tri puta.

5. Šime Vrsaljko

Šime Vrsaljko
Šime Vrsaljko PIXSELL

Iako nije lijevi bek, već igra na desnoj strani obrane, Vrsaljko je ozbiljan kandidat za preuzimanje Pivarićeve pozicije. U svojem Sassuolu igra u izvsnoj formi, a bivši izbornici već su ga znali koristiti na lijevom boku, koji se u prošlosti pokazao kao kritčna pozicija u hrvatskoj reprezentaciji. Za Vatrene je nastupio 15 puta.