Nekad je nužno odabrati stranu

Pobjeda Dinama, teška ozljeda Marka Pjace i ovih par stvari obilježilo je derbi na Poljudu

Dinamo i Hajduk odigrali su u Splitu prvu polufinalnu utakmicu Kupa

FOTO: PIXSELL

Pred 12 973 gledatelja Hajduk je na Poljudu izgubio od Dinama (0:2) u prvoj polufinalnoj utakmici hrvatskog Kupa. Na taj način momčad Damira Burića nastavila je niz koji je započeo 14.9.2013. kada su posljednji put upisali pobjedu nad Dinamom.

1. Dominacija Dinama

Pravo je čudo što je Hajduk prvo poluvrijeme završio sa samo dva gola u mreži Lovre Kalinića. Momčad Zorana Mamića prvih je pet minuta krenula mirno u susret, a nakon toga preuzeli su potpunu konrolu na terenu. O dominaciji Dinama u prvom dijelu najbolje govori podatak da su u 25 minuta imali 71 posto vremena loptu u svom posjedu. Nadalje poluvrijeme su završili su sa šest udaraca prema vratima Lovre Kalinića, od kojih se vratar Hajduka četiri puta spasio svoju mrežu. Hajduk je s druge strane upisao samo jedan udarac prema suparničkim vratima.

Slavlje igrača DInama.
Slavlje igrača DInama. PIXSELL

2. Golovi

Bijeli su izdržali napade modrih do 23. minute, a tada je Soudani zabio vodeći gol na utakmici. Pjaca je prošao u sredinu, dao do Alžirca koji se na rubu kaznenog prostora namjestio za udarac i pogodio sami kut. Šest minuta nakon prvog gola Dinamo je došao i do drugog. Poslije kombinacije sa Soudanijem Ante Ćorić krasnim je udarcem s 11-12 metara pogadio donji desni Kalinićev kut.

Soudani
Soudani PIXSELL

3. Buđenje Hajduka

Energičnije Hajduk je ušao u drugo poluvrijeme te su bili dominantnija momčad, no to na kraju nije urodilo plodom. Imali su puno prilika, ali sve ih je zaustavio vratar Ježina.

Josip Juranović
Josip Juranović PIXSELL

4. Kratki prekid

Nezadovoljni igrom svoje momčadi u 56. minuti navijači Hajduka ubacili su par baklji zbog čega je susret na kratko bio prekinut.

Bakljada navijača Hajduka tijekom susreta s Dinamom.
PIXSELL

5. Ozljeda Marka Pjace

Krilo Dinama bilo je nezaustavljivo za nogometaše Hajduka, međutim morao je napustiti igru u 64. minuti. Trenez Zoran Mamić rekao je da mu je najvjerojatnije pukla ključna kost, a koliko je točno ozljeda teška znat će se poslije liječničkog pregleda.

Marko Pjaca
Marko Pjaca PIXSELL

6. Uzvrat

Dinamo s velikim rezultatom dočekuje uzvratni susret 6. travnja u Zagrebu. Prije toga, ovu nedjelju, odigrat će još jednu utakmicu na Poljudu, ovaj put prvenstvenu.