Nekad je nužno odabrati stranu

Pogodak djeluje kao nemoguća misija za dvojicu najboljih na svijetu

Messi i Ronaldo u Primeri još nisu razveselili svoje navijače

Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (L) and Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi look on during the Spanish league "Clasico" football match Real Madrid CF vs FC Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 23, 2014.   AFP PHOTO/ GERARD JULIEN
FOTO: AFP

Nesvakidašnju sliku nude dvojica najboljih nogometaša današnjice nakon dva uvodna kola u španjolskom prvenstvu. Lionel Messi i Cristiano Ronaldo još uvijek čekaju na pogotke.

Nesumnjivo će oni doći i nesumnjivo će ih biti pregršt, međutim, do sada se nije dogodilo da ova dvojica nakon 180 odigranih minuta imaju nulu na kontu prvenstvenih golova. Argentinac u dresu Barcelone imao je niz šansi na utakmicama protiv Athletica i Malage, a najizglednijom se može nazvati nerealizirani jedanaesterac iz prvoga kola.

Lionel Messi

Što se Ronalda tiče i on je na nuli, premda:

“Uputio je više udaraca i protiv Betisa i protiv Sportinga u odnosu na sve ostale suigrače”, kaže trener Real Madrida Rafael Benitez.

Kreću nakon pauze

I nije ih iskoristio. Usporedbe radi Portugalac je prošlu sezonu završio kao najbolji strijelac Primere s 48 postignutih golova u 35 odigranih utakmica. U prve dvije zabio je jednom, Cordobi na otvaranju sezone, a nakon šest kola imao je već deset golova.

Cristiano Ronaldo

Messi je u prošloj sezoni odigrao svih 38 ligaških dvoboja za Barcelonu i postigao 43 pogotka u njima. U prva dva kola zabio je dva gola, oba Elcheu prvog dana natjecanja.

Pred igračima je prvenstvena pauza i odazivanje pozivima reprezentacije. Nakon toga slijedi povratak u klub i, vjerujemo, starim napadačkim navikama i postizanju pogodaka.