Poljski izbornik motivira navijače za važnu utakmicu s Hrvatskom (protiv koje mora slaviti ako želi ući u polufinale EP-a)

Hrvatskoj za plasman u polufinale treba pobjeda od 11 pogodaka razlike

FOTO: AFP

Rukometaše Poljske sutra (20.30) čeka utakmica ‘biti ili ne biti’ protiv Hrvatske. Za prolaz u polufinale EP-a Poljacima treba pobjeda nad hrvatskim rukometašima.

Hrvatskoj, pak, za plasman u polufinale treba čudo. Norveška mora svladati Francusku, a Hrvatska mora pobijediti Poljsku sa 11 golova razlike. Poljaci su već ranije mogli osigurati polufinale, ali je Norveška šokirala domaćina slavivši rezultatom 28:30.

Poljska se svojim navijačima iskupila za poraz u dvoboju protiv Bjelorusije 32:27. Poljski rukometaši su uoči Hrvatske odlučili dodatno motivirati svoje sunarodnjake kako bi na krilima pune Tauron Arene u Krakowu ulovili borbu za medalje, što je bio i cilj Poljske uoči početka ovog EP-a.

Poljska
AFP/AFP

‘Želim da na toj utakmici dvorana gori’

“Igra i navijanje protiv Bjelorusije bili su dobri, ali za ovu odlučujuću utakmicu s Hrvatskom i jedno i drugo treba biti još bolje. Želim da na toj utakmici dvorana gori tokom cijelog susreta, moji igrači trebaju jaku podršku tijekom cijelog susreta kako bi se ostvario cilj”, kazao je poljski izbornik Michael Biegler.

Uz utakmicu Poljske i Hrvatske, zadnjeg dana skupine 1 sastaju se Francuska i Norveška (18.15).