Poraženi Pacquiao tvrdi da je nakon borbe mislio da je on pobjednik

Mayweather je često na udaru kritika da je dosadan boksač, bač poput Klička

foto: AFP
FOTO: AFP

Filipinksi boksač Manny Pacquiao izjavio je nakon ‘borbe stoljeća’ u kojoj je nakon 12 rubndi poražen od Amerikanca Floyda Mayweathera kako smatra da je da on bio puno bolji te daje trebao slaviti.

– Bila je to dobra borba. misloio sam da sa ja pobijedio. On nije ništa napravio, samo se kretao po ringu. Udario sam ga puno puta. Mislio sam da sam ja pobijedio. Kretao se okolo zbog čega nije bilo lako zadati puno udaraca – izjavio je nakon borbe Pacquiao.

Floyd Mayweather pobijedio Mannyja Pacquiaoa u meču stoljeća

Proračunati Mayweather

Mayweather je često na udaru kritika da je dosadan boksač, bač poput Vladimira Klička, što je Amerikanac i sam donekud priznao.

Pacquiao je izjavio kako je prije borbe imao problema s desnim ramenom

– Pacquiao je strašan borac. Skidam mu kapu. Sada mi je jasno zašto je na vrhuncu. Znao sam da ću pobijediti nekoliko rundu, ali sam ga držao na distanci. Učinili smo što smo morali. Ja sam proračunat borac. On je težak protivnik. Moj otac je htio da učinim više, ali Pacquiao je neugodan borac – rekao je Mayweather.

Riječ proračunat o kojoj govori Mayweather je ključna jer je prema statistici Amerikanac zadao 34% preciznih udaraca za razliku od njegovih protivnika koji je ostao na 19%.

Podsjetimo, sa zaradom od oko 300 milijuna dolara, meč između Amerikanca Floyda Mayweather Jr. i Filipinac Mannyja Pacquiaoa je najskuplja borba u povijesti boksa. Od tog iznosa oko 180 milijuna dolara pripast ćeMayweather Jr., dok će Pacquiao dobiti oko 120 milijuna dolara.

Filipinski boksač je, inače, imao teško odrastanje, živio je u siromaštvu, kao klinac od 14 godina otišao je od kuće kako bi zarađivao majci za život, kako bi prehranjivao obitelj. A sada je ušao u povijest i postao milijunaš, piše net.hr.

No, uz ogromne novce, skromni Filipinac je ušao i u sportsku besmrtnost kao sudionik najvećeg boksačkog meča u povijesti, ako ćemo suditi prema vrtoglavim ciframa koje su i obilježile ovu brobu.