Poznati sportski portal piše da je Ivan Rakitić srce nove Barcelone

"On je bio ključni dio plana za osvajanje naslova prvaka", tvrdi se u tekstu

Barcelona's Croatian midfielder Ivan Rakitic (L) scores against Manchester City's goalkeeper Joe Hart (R) during the UEFA Champions League round of 16 football match FC Barcelona vs Manchester City at the Camp Nou stadium in Barcelona on March 18, 2015. AFP PHOTO/
FOTO: AFP/AFP

Bez ikakve sumnje, kada započne finale Lige prvaka između Barcelone i Juventusa većina znatiželjnika gledat će što može napraviti napadački trojac španjolske momčadi, Lionel Messi, Neymar i Luis Suarez. Osvoji li Barcelona svoj četvrti naslov u posljednjih deset godina u prestižnom klupskom nogometnom natjecanju spomenuti igrači neće biti jedini zaslužni za taj uspjeh.

Uvod je to teksta najave subotnjeg berlinskog finala poznatog portala Bleacher Reporta koji prati sportska zbivanja i koji upućuje na još jednog ključnog igrača momčadi, hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića.

Zaslužan za direktniju igru momčadi

“Barcelonino lice i karakter promijenili su se pod Luisom Enriqueom, ali on nije jedini zaslužan za direktniju igru momčadi. Zaslužna su za to i neka pojačanja, a među njima prednjači Ivan Rakitić. On je bio ključni dio plana za osvajanje naslova prvaka i njegov utjecaj bio je onakav kavom se trenersko osoblje nadalo.”

Podsjećajući na njegovu izvedbu u 3-1 pobjedi protiv Athletica u Kupu kralja navodi se da je upravo ona bila “dokaz uklapanja u briljantan kolektiv.”

https://www.youtube.com/watch?v=trQ9xfF7sUo

Može igrati i u Juventusovoj vezi

“Pokušaj kombiniranja njegovog talenta s veteranom Xavijem uglavnom se pokazao promašajem, budući da Rakitić posjeduje veću mobilnost dovelo ga je to do više obrambenih zadaća kojima je pokrivao starijeg kolegu. Držanje Rakitića što dalje od gola bilo je upravo ono što su suparnici željeli. Sada je drugačije.

Balans i nadopunjavanje startne Barcelonine trojice veznjaka, Rakitića, Andresa Inieste i Sergija Busquetsa, sastavni je dio onoga što ova momčad može. To će biti iznimno važno protiv Juventusa, u redu u kojem talijanski prvaci mogu tvrditi da su izjednačeni kvalitetom sa svojim španjolskim suparnicima. Rakitić će biti spreman. Njegovo srce i prilagodljivost takvi su da ga čine igračem koji bi bio jednako dobar dio Juventusovog sastava kao što je Barceloninog. A malo je većih komplimenata od toga”, zaključuje se.