Poznato je ime suca nadolazećeg dvoboja Dinama i Hajduka (i nije onaj kojeg u Splitu ne žele)

Dosad je Ante Vučemilović dva puta sudio utakmice Dinama i Hajduka

FOTO: PIXSELL

Najveći hrvatski derbi koji u subotu, 5. prosinca, s početkom u 15 sati igraju Dinamo i Hajduk, sudit će osječki sudac Ante Vučemilović-Šimunović. Ni inače mu ne bi bilo lako, a ovog tjedna atmosferu je zagrijala Dinamova odgoda kup-utakmice protiv Intera, na što su burno reagirali u Hajduku.

Čini se da je Splićanima najvažnije da u derbiju nema Brune Marića koji je u posljednjem dvoboju na Poljudu, u završnici susreta, dosudio u udarac s bijele točke za Dinamo.

“Ne bih pričao o sucima, osim jednoga kojeg ne želimo da sudi Hajduku. On je pohvaljen za suđenje koje je obavio u Splitu”, komentirao je predsjednik Hajduka Marin Brbić.

Trebao suditi i nesuđeni derbi na Maksimiru

Dosad je Ante Vučemilović dvaput sudio utakmice Dinama i Hajduka i obje su završile rezultatom 1:1. Na Poljudu je prošle sezone, za bijele zabio Balić, a domaćina prekrasnim pogotkom rastužio Machado. Prije toga, 41-godišnji Osječanin sudio je i Superkup u Maksimiru, bilo je to u srpnju 2013.. Golove su zabili Čop i Caktaš, a Zagrepčani su slavili udarcima s bijele točke.

Vučemilović je trebao suditi i nesuđeni derbi prošle godine, 22. studenog na Maksimiru, kad se Hajdukovi navijači iz protesta zbog tretmana navijača, nisu pojavili na travnjaku i odbili odigrati utakmicu.