Prije dvije sezone samo je jedan Realov nogometaš imao ozljedu mišića. Kovačić je već deseti ove sezone s tom ozljedom

Trener Benitez situaciju opravdava napornim ritmom utakmica

FOTO: screenshot/twitter

Da Real Madrid ima velikih problema s ozljedama potvrđuje pedantno izračunati podatak da je klub od početka predsezone, odnosno u 96 dana, morao čak petnaest puta liječiti svoje igrače.

Posljednji na tom popisu je Mateo Kovačić. Hrvatski veznjak sudjelovao je u zadnjem treningu momčadi u četvrtak, no nije nastupio u utakmici protiv Paris Saint-Germain u Ligi prvaka. Španjolski mediji navode da je ogled propustio zbog ozljede mišića, što je desetak takva ozljeda sastava kojeg s klupe vodi Rafael Benitez.

Beniteza to ne čudi

Sam španjolski stručnjak u toj brojci ne vidi ništa što bi ga trebalo zapanjiti, smatra ju normalnim prosjekom kod igrača koji su izloženi zahtjevnim utakmicama u ritmu dvije tjedno. Treba, ipak, napomenuti da su mnogi Realovi igrači nezadovoljni klupskim liječnikom Jesusom Olmom čijim se liječničkim metodama ozdravljanja protive čak i medijskim istupima. Iste, pak, Benitez smatra možda i najboljima kroz cijelu trenersku karijeru.

I dok se u ovoj sezoni govori o naporima koje je teško izdržati, prošla je nudila drugačiju sliku, podsjeća jedan španjolski izvor i usporedbom sezona dokazje da je broj ozljeda mišića u velikom porastu kod Realovih igrača. U sezoni 2011/12 zabilježena su dva takva slučaja, sezonu potom samo jedan, baš kao i 2013/14. Lani su se četvorica žalila na ovakav tip ozljede, a sada već desetorica.

S pozitivne strane, Benitez je potvrdio da je Luka Modrić spreman za napore te će konkurirati za subotnji ligaški ogled protiv Celte. Što se Kovačića tiče, odluka će biti donesena nakon treninga, a ovisit će i o riziku kojeg je trener momčadi spreman preuzeti zbog mogućnosti obnavljanja ozljede igrača.