Prisjetili smo se svih Modrićevih pogodaka za Real i pobrojali kako je došao do stote pobjede s tim klubom

Luka Modrić je za Real Madrid postigao ukupno osam golova

Real Madrid's Croatian midfielder Luka Modric (C) reacts after scoring during the UEFA Champions League group A football match between Shakhtar Donetsk and Real Madrid in Lviv on November 25, 2015. AFP PHOTO / SERGEI SUPINSKY /
FOTO: AFP

Luka Modrić odigrao je protiv Šahtara u srijedu vrlo dobru utakmicu za madridski Real, jednu od onih nakon kojih se španjolski mediji natječu koji će mu od njih udijeliti veći kompliment.

Krasnim proigravanjima potvrdio je klasu a pogotkom podsjetio i da, premda to rijetko čini, zna postići i gol. Dokazao je još jednom hrvatski nogometni reprezentativac svoju važnost za Realovu igru koja djeluje kompaktnije kada je lopta u njegovim nogama, a akcije isplanirane njegovim idejama. Dok je on vodio igru španjolske momčadi rezultat je na semaforu L’viv Arene ukazivao na premoć gostujuće momčadi da bi, po njegovom izlasku s travnjaka ukrajinski klub stigao zabiti tri pogotka i poraz u ogledu Lige prvaka svesti na minimalnu razliku (završilo je 4-3).

Svojom igrom, složni su španjolski mediji, Modrić je potpisao pobjedu Reala a ona je bila i njegova stota od kada se priključio klubu u sezoni 2012/13. Evo u kojim natjecanjima, uz koji učinak i koje naslove ih je hrvatski veznjak ostvario:

1. Pet naslova s Realom

Svakako najvažniji je onaj iz Lige prvaka osvojen u sezoni 2013/14. Osim njega Modrić ima osvojen Kup kralja, Uefin Superkup i Fifino Svjetsko klupsko prvenstvo. Među trofejima mu se nalazi i osvojen Španjolski superkup u čijoj je uzvratnoj utakmici protiv Barcelone 29. kolovoza 2012. i debitirao zamijenivši Mesuta Özila u 83. minuti u 2-1 pobjedi. Tako je do prve pobjede i prvog naslova s madridskim klubom stigao u roku dva dana od potpisa za klub.

2. Sto pobjeda

Od te je utakmice Modrić sakupio njih 145, a ovako je rasporedio pobjede u njima: U prvenstvenim ogledima slavio je s Realom 67 puta, u Ligi prvaka stigao do 22 pobjede, kroz Kup kralja upisao ih devet, te po jednu u utakmicama Španjolskog i Uefinog superkupa. U ovoj je sezoni odigrao 16 utakmica za klub uz deset pobjeda u njima.

3. Postigao osam golova

Ukupno se osam puta upisao Modrić na listu strijelaca Realove momčadi. Premijerno protiv Zaragoze 3. studenoga 2012. godine u 4-0 pobjedi.

Uslijedio je gol Manchester Unitedu na gostovanju s kojeg se njegova momčad vratila uz 2-1 pobjedu. Utakmica je igrana 5. ožujka 2013.

U sezoni 2012/13 zabijao je i Mallorci 16. ožujka u 5-2 pobjedi…

…i Malagi 8. svibnja u 6-2 pobjedi.

Svoj peti pogodak zabio je u Ligi prvaka Copenhagenu 12. listopada 2013. Upisana je gostujuća 2-0 pobjeda.

Potom je strijelac bio protiv Getafea u 3-0 pobjedi na strani 15. veljače 2014:

A zabio je i Villarrealu 27. rujna prošle godine. Slavio je Madrid gostujuću 2-0 pobjedu:

A ovo je Modrić napravio jučer:

https://www.youtube.com/watch?v=RVcu-62WqXw