Prvog finalnog dana Svjeskog kupa u Osijeku, srebro za Seligmana na konju

Tomislav Marković obranio je ukupnu pobjedu među parterašima

17.09.2015., Osijek - U dvorani Gradski vrt zapoceo je gimnasticki Grand prix Osijek Zito Challenge Cup 2015. na kojem nastupaju najbolji gimnasticari svijeta. Robert Seligman. 
Photo: Davor Kibel/Glas Slavonije/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Prvog finalnog dana na 7. Grand Prixu Osijek Žito Challenge cupu, natjecanju Svjetskog gimnastičkog kupa Robert Seligman osvojio je srebro na konju s hvataljkama, u istom finalu Leonardo Kušan bio je šesti, a naša najbolja gimnastičarka, tek 17-godišnja Ana Đerek sedma na preskoku.

Marković podijelio prvo mjesto

Iako nije nastupio u finalu, Tomislav Marković obranio je ukupnu pobjedu među parterašima.
“Drago mi je što sam drugi put za redom osvojio ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu. Danas sam na tribinama drhtao gledajući Slovenca Žigu Šilca koji me mogao prestići. Na kraju je bio drugi, pa smo podijelili to ukupno prvo mjesto.”, poručio je Marković.

Pripreme u Moskvi

Seligman je za vježbu sa startom od 6.4 ocijenjen sa 14,850, a od njega je bolji bio samo aktualni prvak Europe i srebrni britanski olimpijac Louis Smith (15,550).
“Ove godine mi je bilo iznimno teško budući da se spremam za Svjetsko prvenstvo u Glasgowu. Ovo je bila zadnja međunarodna provjera za mene. Za dva tjedna čeka me Prvenstvo Hrvatske nakon čega odlazim na pripreme u Moskvu, u njihov Olimpijski centar na Okruglo jezero. Bez imalo lažne skromnosti na SP-u očekujem postolje što će mi donijeti i vizu za OI u Riju”, rekao je Seligman
U drugom hrvatskom finalu na konju s hvataljkama Leonardo Kušan skupio je 14,075 bodova.

Đerek pala u drugom skoku

Ana Đerek je odradila polovicu posla u Osijeku. Prvo finale je iza nje, za dva skoka dobila je ukupno 13,475 bodova, a nova borba za medalju čeka je sutra na parteru.
“Pala sam drugi skok, ali zato sam prvi, novi teški skok predobro odradila. Možda sam zbog prevelike sreće onda kiksala drugi. Muči me malo prepona posljednje vrijeme, ali sutra ću stisnuti zube i pokušati osvojiti medalju”, rekla je Đerek.
Osim nje, sutra od 16 sati u finalu preče naći će se i prvak Europe Marijo Možnik.