Nekad je nužno odabrati stranu

Putin misli da bi predsjednik Fife Sepp Blatter trebao dobiti Nobelovu nagradu

Ruski predsjednik ne vjeruje niti riječ o Blatterovoj umiješanosti u korupciju

FOTO: AFP

Ruski predsjednik Vladimir Putin u intervjuu za švicarski RTS izjavio je da bi uskoro bivšem predsjedniku Međunarodne nogometne organizacije Seppu Blatteru trebalo dati Nobelovu nagradu zbog načina na koji je vodio Fifu.

Fifa podržava Svjetsko prvenstvo u Rusiji

Prekjučer je Blatter s Putinom održao sastanak i rekao da je Fifa donijela rezoluciju kojom potpuno podržava održavanje Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine. Podsjetimo, Fifa se trenutno nalazi u najvećem korupcijskom skandalu u povijesti, a pojavila su se nagađanja da će se Rusiji i Kataru odluzeti Svjetska prvenstva zbog sumnji u ispravnost dodjele domaćinstava.

Putin ne vjeruje da je Blatter korumpiran

Putin u potpunosti podržava osramoćenog predsjednika Fife. “Svi znamo kakva se situacija razvija oko gospodina Seppa Blattera. Ne nemjeravam ulaziti u detalje, ali ne vjerujem niti riječ o njegovoj navodnoj umiješanosti u korupciju”, rekao je ruski predsjednik.

Putin je otišao još korak dalje i rekao da bi Blattera trebalo nagraditi za njegov doprinos. “Mislim da ljudi poput gospodina Blattera, šefovi velikih međunarodnih sportskih saveza ili Olimpijskih igara zaslužuju posebno priznanje. Ako itko zaslužuje Nobelovu nagradu, to su ti ljudi”, poručio je Putin.

Novi predsjednik Fife sljedeće godine

Izborni kongres na kojem će Fifa birati svojeg novog predsjednika održat će se 26. veljače. Blatter je najavio da se neće kandidirati na novom kongresu u kojem će Fifa, koja se nalazi usred najvećeg korupcijskog skandala u povijesti, odabrati novog predsjednika.