Rakitić najavio pobjedu za Messija, a odgovorio je i na pitanje o izborima u Kataloniji

Novinari su Rakitića pitali i o regionalnim izborima za katalonski parlament

Barcelona's Croatian midfielder Ivan Rakitic (C) celebrates after scoring during the UEFA Champions League Final football match between Juventus and FC Barcelona at the Olympic Stadium in Berlin on June 6, 2015.
FOTO: AFP

Lionel Messi propustiti će sutrašnju utakmicu na Camp Nou između Barcelone i Bayer Leverkusena u sklopu drugog kola Lige prvaka. Prema posljenjim prognozama mogao bi se vratiti i prije predviđenih sedam do osam tjedana, kako bi pomogao svojoj momčadi u borbi za naslove.
“Pobijedit ćemo za njega. Leo je najbolji igrač na svijetu. Svi znamo koliko je on važan za nas. To što ga nema mijenja sve jer on to što jeste, ali naša vjera i način igre se neće promijeniti.”, poručio je hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić tijekom konferencije za medije na kojoj se pojavio uz trenera Luisa Enriquea.

Brani Ter Stegena

“Puno stvari moramo popraviti u obrani. Primljeni golovi nisu pogreška pojedinca već cijele momčadi”, stao je Rakitić u obranu vratara Ter Stegena, koji se našao pod žestokim kritikama navijača.

Novinari su Rakitića pitali i o parlamentarnim izborima u Kataloniji, koji se smatraju zamjenskim referendumom o secesiji.

“Ovdje sam došao igrati nogomet, a u nedjelju sam bio u kinu. Ljudi koji žive ovdje znaju što treba učiniti”, poručio je Rakitić.