Nekad je nužno odabrati stranu

Rakitić tvrdi da boljeg od Messija nećemo vidjeti i da mu je konačni cilj naslov s hrvatskom reprezentacijom

'Messija bih doveo da igra za Hrvatsku. On je najbolji nogometaš s kojim sam igrao.'

FOTO: AFP

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, osvajač Lige prvaka i španjolskog prvenstva s Barcelonom, rekao je u ponedjeljak da je osvojio puno trofeja no da je njegov konačni cilj doći do naslova europskog ili svjetskog prvaka s Hrvatskom.

“Iako mi još puno nedostaje da budem smatran najboljim hrvatskim nogometašem, uvijek nastojim dati sve od sebe, ne samo u nogometu. Osvojio sam puno u karijeri no moj konačni cilj je jedno Europsko ili Svjetsko prvenstvo s Hrvatskom”, kazao je Rakitić koji je lani osvojio Ligu prvaka, španjolsko prvenstvo i kup, europski superkup, a ranije je sa Sevillom došao i do naslova Europske lige te je proglašen najboljim sportašem Hrvatske.

Barcelona nikad nije imala bolji napad

Barcelona je u nedjelju pobijedila 6-0 protiv Athletic Bilbaa, a Rakitić je u 62. minuti zabio gol za 4-0.

https://twitter.com/AdilenePalomera/status/688863311333605376/video/1

“Nastavljamo skupljati bodove. Sretan sam što sam pomogao golom, hvala Neymaru na tom velikom dodavanju”, naglasio je Rakitić.

Osvrnuo se na svoje suigrače s kojima mu je cilj obraniti naslov prvaka.

“Ovdje je puno dobrih igrača. Imamo jednu od najboljih obrana u ligi te fantastične nogometaše na sredini terena. No naš napad je vjerojatno najbolji na svijetu pa je igranje s takvim igračima ostvarenje sna. Govore da je ovo najbolji napad Barcelone ikada, a ja se slažem s tim zaključkom”, rekao je Rakitić.

‘Čast je biti s Messijem na terenu’

Barcelona's Croatian midfielder Ivan Rakitic (R) celebrates his goal with Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi during the Spanish league football match Levante UD vs FC Barcelona at the Ciutat de Valencia stadium in Valencia on September 21, 2014. AFP PHOTO/ JOSE JORDAN
AFP

Messi je zaslužio petu Zlatnu loptu a ne vjerujem da ćemo vidjeti nekoga s tim postignućem, barem ne do kraja naših života”, izjavio je hrvatski vezni igrač.

“Messija bih doveo da igra za Hrvatsku. On je najbolji nogometaš s kojim sam igrao, čast je biti s njim na terenu”, istaknuo je.

Rakitić kaže da se dobro nosi s pritiskom koji uvijek postoji u španjolskom i europskom prvaku.

“Uvijek postoji određeni pritisak kada dođeš u klub kao što je Barcelona, posebno ako te dovedu da zamijeniš Xavija, jednu legendu. Tijekom jedne sezone koliko smo igrali zajedno puno sam naučio od njega. Što se pak pritiska tiče mislim da se dobro nosim s njim i treba priznati da je sve puno jednostavnije kada igraš s ovakvim igračima”, rekao je Rakitić ističući da ga je publika u Barceloni od početka podržala.

Navijači prepoznaju njegov rad

https://www.youtube.com/watch?v=hUo_cJwC0dM

“Navijači su me jako lijepo prihvatili, prepoznaju igrače koji naporno i koji daju sve od sebe za ovaj dres. Vjerujem da mi je pomogao i lanjski gol u finalu Lige prvaka”, istaknuo je.

O tom golu iz 4. minute u Berlinu protiv Juventusa u kojem je Barcelona slavila s 3-1 kaže da je bio jedan od najvažnijih u njegovog karijeri.

“Taj prvi gol na utakmici bio je jedan od najvažnijih koje sam ikada zabio. Bila je to jedna sjajna akcija te sam bio izuzetno zadovoljan što sam se našao na njenom kraju. Ne može se tražiti više kad se zabije gol u finalu Lige prvaka”, zaključio je Rakitić.