Rakitić uvjerio Halilovića (koji se nada mjestu u Barceloni) da je Sevilla za njega dobra opcija

Iako je Sevilla opcija, Halilovićeva je želja udarna Barcelonina momčad

08.06.2015., Split - Ivan Rakitic i Alen Halilovic doputovali su u zracnu luku Resnik. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hrvatski nogometni reprezentativac Alen Halilović nalazi se u Los Angelesu gdje s prvom Barceloninom momčadi trenira i traži priliku kako se nametnuti treneru Luisu Enriqueu. Halilović je u prošloj sezoni s Barceloninom B momčadi ispao u treću španjolsku ligu i upitno je, zna li se da za njega interes iskazuje Sevilla, u kojem će klubu 19-godišnji veznjak dočekati početak sezone.

Halilović nadu u prelazak u udarnu Barceloninu momčad vidi u zabrani kluba da se prije siječnja posluži uslugama dovedenih Aleixa Vidala i Arde Turana. Volio bi iskoristiti situaciju i zato se u SAD-u trudi nametnuti Enriqueu, ipak svjestan koliko je to težak posao.

Rakitić savjetuje

Spominje se i da je Ivan Rakitić, nekadašnji Sevillin kapetan, preporučio mlađem sunarodnjaku prelazak u taj Sevillu. Dug su razgovor vodila dvojica Hrvata, a Halilović je navodno shvatio da mu je minutaža u jakom španjolskom klubu koji će igrati Ligu prvaka izvrsna opcija.

https://www.youtube.com/watch?v=2LLIm8EMGsE

Prema pisanju dijela španjolskih medija, hrvatski veznjak ne bi imao ništa protiv kaljenja u Andaluziji, premda je ostanak u društvu Messija, Neymara, Suareza, Rakitića i ostalih njegov primarni cilj.