Rakitićeva dva gola, Casillasov rekord i ovih 7 zanimljivosti obilježili su utorak u Ligi prvaka

Bayern je u zadnjih su šest gostovanja u Ligi prvaka upisali samo jednu pobjedu

BATE Borisov's Montenegran midfielder Nemanja Nikolic (L) vies for the ball with Barcelona's Croatian midfielder Ivan Rakitic during the UEFA Champions League group E football match between FC BATE Borisov and FC Barcelona at the Borisov Arena stadium outside Minsk on October 20, 2015. AFP PHOTO / MAXIM MALINOVSKY
FOTO: AFP

Prvi dio trećeg kola Lige prvaka ponudio je nekoliko zanimljivosti, što rezultatskih što statistički. Rezultatski je najzanimljiviji prvi poraz Bayerna u Dinamovoj skupini, dok je statistički najinteresantnija činjenica da je Ivan Rakitić prvi put u karijeri zabio dva gola na jednoj utakmici Lige prvaka. Utorak je obilježio i jedan rekorder. Riječ je o Ikeru Casillasu. Španjolski vratar sada je prvi po broju utakmica bez primljenog gola u Ligi prvaka. Ostale zanimljivosti pročitajte u nastavku.

1. Rakitićevi golovi

Rakitić je sinoć prvi put zabio dva gola u jednoj utakmici Lige prvaka. Također, postao je treći Barcelonin nogometaš kojem je to uspjelo nakon ulaska s klupe. Prije njega to su napravili Lonel Messi (Šahtar) i Tello (Bayer L.). Također, hrvatskom reprezentativcu ovo je prvi put nakon listopada 2013. da je zabio dva gola na utakmici (Sevilla-Real Madrid).

2. Bayernov poraz od Arsenala

Aktualni prvaci Njemačke u zadnjih su šest gostovanja u Ligi prvaka upisali samo jednu pobjedu, dok su četiri utakmice izgubili, a jednu odigrali bez pobjednika. Također, prvi put u ovoj sezoni Bayern nije zabio pogodak. Što se tiče Arsenala, oni nikada do sada nisu u Ligi prvaka izgubili tri utakmice u nizu.

3. Ronaldo i Hulk na vrhu

Portugalski napadač Cristiano Ronaldo predvodi listu strijelaca i asistenata ove godine u Europi. Ukupno je Ronaldo zabio i asistirao pet puta, baš kao u brazilski napadač Hulk. Iza njih je Hakan Calhanoglu (4).

4. Casillasov rekord

Španjolski vratar sinoć je postao rekorder po broju utakmica bez primljenog gola u Ligi prvaka. Casillas je mrežu sačuvao praznom 51 utakmicu, čime je prestigao velikog Van der Saara (50). Iza njih su Victor Valdes i Petr Čech (45), te talijanski vratar Gianluigi Buffon (37).

5. Protiv Pepa nitko kao Arsenal

Niti jedna momčad nije uputila više udaraca prema vratima klubova koje je vodio Pep Guardiola nego Arsenal prošle noći (8).

000_DV2007198 (1)

6. Barcelonina obrana

Barcelona je pokazala da trenutno igra odlično ne samo u napadu nego i u obrani. Prvaci Europe nisu primili gol osam utakmica u nizu u svim natjecanjima.

7. Rezultat 4-4

Treći put u povijesti Lige prvaka jedna je utakmica završila rezultatom 4-4. Bayer i Roma sinoć su završili utakmicu tim rezultatom, a prije njih takve su utakmice odigrali HSV-Juventus (2000.) te Chelsea-Liverpool (2009.).

8. Zenit poput Spartaka

Zenit je postao druga ruska momčad u povijesti koja je slavila u prve tri utakmice grupne faze Lige prvaka. Prije nih to je uspjelo Spartaku iz Moskve u sezoni 1995/96.

9. Pjanićev slobodnjak

Bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić treći je Romin nogometaš koji je zabio iz slobodnog udarca u Ligi prvaka. To je prije njega uspjelo Baptisti i Tottiju (2).