Ratko Rudić smatra da je pobjeda protiv Hrvatske njegova najveća senzacija

Nakon 3-3 u prvoj četvrtini, očekivalo se da će Hrvatska zaigrati bolje

Croatia's coach Ratko Rudic (C) and players celebrate after the men's water polo gold medal match Croatia vs Italy at the London 2012 Olympic Games in London on August 12, 2012.         AFP PHOTO / KHALED DESOUKI
FOTO: AFP

U 1. kolu skupine A završnice Svjetske lige, koja se održava u talijanskom Bergamu, vaterpolisti Hrvatske doživjeli su težak poraz od Brazila (10-17) kojeg vodi Ratko Rudić. Bivši hrvatski izbornik izjavio je za 24 sata kako mu je ovo najveća senzacija u karijeri te da je njegovoj momčadi ulazilo sve što su pokušali dok Hrvatska po njemu nije imala svoj dan.

Velika škola

“Sve sam prošao u karijeri, ali je ovo ipak moja najveća senzacija. Bilo je velikih pobjeda, ali nikada ovakva”, izjavio je Rudić za 24 sata. Hrvatski izbornik Ivica Tucak za razliku od Rudića rekao je kako ovaj poraz jako boli te da će im ovo biti velika škola.

“Mislili smo da ćemo sve lako riješiti pa smo zbog toga kažnjeni”, kazao je Tucak.

Podsjetimo, nakon 3-3 u prvoj četvrtini, očekivalo se da će Hrvatska zaigrati bolje, ali se to nije dogodilo. Nakon dvije četvrtine Brazilci su vodili su 9-5, a u zadnju dionicu ušli su sa vodstvom 15-6. Kod Brazila najbolji je bio Adrian Delgado sa 5 golova, a Josip Vrlić i Felipe Perrone zabili su po 3. U redovima Hrvatske Antonio Petković, Luka Lončar, Maro Joković i Paulo Obradović postigli su po 2 pogotka, a Damir Burić i Sandro Sukno po jedan. U srijedu Hrvatska igra protiv Mađarske.