Real Madrid pobijedio je sinoć na gostovanju Barcelonu s 2-1. Izdvojili smo najvažnije o 231. El Clasicu

Modrić je za Real odigrao cijelu utakmicu, a Rakitić za Barcelonu do 74.

Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (L) looks at the ball after scoring a goal during the Spanish league "Clasico" football match FC Barcelona vs Real Madrid CF at the Camp Nou stadium in Barcelona on April 2, 2016. / AFP / JOSEP LAGO
FOTO: AFP

Nogometaši Real Madrida pobijedili su Barcelonu 2-1 u 231. El Clasicu odigranom u katalonskom glavnom gradu. Gosti iz Madrida su pobjedom u 31. Kolu unijeli malo živosti u La Ligu, jer sada, sedam kola prije kraja, Atletico Madrid zaostaje šest, a Real sedam bodova za Barcelonom.

Bio je to i lijepi način uzvrata Reala Barceloni za poraz 4-0 u prvom dijelu prvenstva u Madridu. Barcelona je povela pogotkom Gerarda Piquea u 56. Minuti, Karim Benzema je izjednačio u 62., a pobjedu je donio Cristiano Ronaldo u 85. minuti utakmice, a mi smo izdvojili najvažnije iz najvećeg derbija klupskog nogometa u svijetu.

1. Golovi

U 56. minuti Barcelona je, nakon brojnih napada, napokon preko svog braniča Gerarda Piquea došla u vodstvo. Rakitić je izveo odličan korner, a Pique se još bolje oslobodio Pepea i glavom poslao loptu u mrežu.

Šest minuta kasnije Real je izjednačio. U jednom, do tada rijetkom napadu, lopta je došla do Tonija Kroosa na desnu stranu. On ubacuje nisku loptu, ali se ona odbija od jednog obrambenog igrača Barcelone, prolazi iznad Piquea, a Benzema škaricama šalje loptu iza golmana Brava.

U 85. minuti totalni šok na Camp Nou. Protunapad Reala, Bale s desne strane ubacuje u kazneni prostor, lopta dolazi na suprotnu stranu do Cristiana Ronalda. Odlično si spušta loptu s prsa i šalje ju ispod istrčalog Brava.

2. Treneri Luis Enrique i Zinedine Zidane

Gostujući trener Zidane je prekinuo niz koji su stvorili njegovih pet prethodnika. Francuz nije poražen u prvom El Clasicu na klupi Real Madrida, a i pokazao se taktički mudrijim od Enriquea.

3. Ivan Rakitić i Luka Modrić

Solidan nastup hrvatskih reprezentativaca. Rakitić je u veznom redu pritiskao obranu Reala, a vrhunac igre je ubačaj iz kornera za pogodak Piquea u 55. minuti. U 74. je zamijenjen, a ušao je Arda Turan. Nakon te izmjene Barcelona više nije igrala kako je trebala, oslobodilo se dosta prostora za Realov napad.

Barcelona's Croatian midfielder Ivan Rakitic (L) vies for a ball with Real Madrid's Brazilian midfielder Casemiro during the Spanish league "Clasico" football match FC Barcelona vs Real Madrid CF at the Camp Nou stadium in Barcelona on April 2, 2016. / AFP / PAU BARRENA
Ivan Rakitić AFP

Modrić je bio među najboljima u Realu. Dobro je iznosio loptu iz svoje polovice, povezivao akcije.

4. Sudac utakmice nije imao svoj dan

Očekivala se nervozna utakmica, a to su početkom utakmice posebno pokazivali gostujući igrači.. U prvom poluvremenu sudac Alejandro José Hernández Hernández dao je četiri žuta kartona, ali mogao je i više. Kapetan Reala Sergio Ramos trebao je dobiti drugi žuti još u prvom poluvremenu, već u 17. minuti. U drugom dijelu to se očekivalo nakon prekršaja nad Luisom Suarezom u 47. minuti. No, sudac nije imao svoj dan u davanju kartona. Tek u 83. minuti Ramos dobiva drugi žuti karton i to je bio ukupno šesti karton na utakmici (Rakitić je dobio u drugo dijelu).

5. Sjećanje na Johana Cruyffa

Na Camp Nou gledatelji su uoči utakmice odali počast nedavno preminuloj legendi kluba Johanu Cruyffu, održana je minuta šutnje, a u 14. minuti zapljeskalo se u spomen na Nizozemca (nosio je broj 14).

https://twitter.com/theawayfans/status/716332726253699072?lang=en

6. Raspored do kraja

Barcelona u posljednjih sedam utakmica gostuje četiri puta, ali nema preteške suparnike: Real Sociedad (u gostima), Valencia (kod kuće), Deportivo (G), Sporting Gijon (D), Real Betis (G), Espanyol (D) i Granada (G).
Real Madrid je domaćin u tri utakmice do kraja: Eibar (D), Getafe (G), Villarreal(D), Rayo Vallecano (G), Real Sociedad (G), Valencia (D) i Deportivo (G).