Ronaldinho debitirao pobjedom, ali i igrom u punoj minutaži koja je zadovoljila njegova trenera

Fluminense je s Ronaldinhom u momčadi svladao Gremio rezultatom 1-0

FOTO: Screenshot

Nekoć najbolji svjetski nogometaš Ronaldinho povratak u brazilsku ligu u kojoj se natječe u Fluminenseovom dresu proslavio je 1-0 pobjedom protiv Gremija prošloga vikenda. Bivši brazilski nogometni reprezentativac proteklog je mjeseca prešao u redove Fluminensea, a tom je prilikom navijačima kluba obećao naslov prvaka, prvi nakon 2012. godine.

“Vrlo je važno debitirati pobjedom, a ovo je bilo iznad mojih očekivanja. Nisam bio siguran hoću li moći izdržati svih 90 minuta. Sretan sam”, kazao je 35-godišnji ofenzivac kojeg je Međunarodna nogometna federacija 2004. i 2005. proglašavala najboljim na svijetu.

Cilj je naslov prvaka

“Cilj je naslov prvaka. Znamo da će biti teško, ali borit ćemo se”, dodao je.

A da misli ozbiljno pokazao je i u samoj utakmici sudjelovanjem u akciji koja je prethodila pogotku. Njegova je lopta prebacila nekolicinu suparničkih igrača prije no što ju je glavom do strijelca jedinog gola Marcosa Juniora spustio Wellington Paulista. Uklizavao je (zaradio žuti karton), izvodio slobodne udarce i udarce iz kuta, tražio svoje suigrače i po ocjeni trenera momčadi Endersona Moreire, momčadi dao puno.

https://www.youtube.com/watch?v=RoCe0Mjaoo0

Nakon šesnaest odigranih utakmica u brazilskoj Seriji A Fluminense drži treće mjesto ljestvice s pet bodova manje u odnosu na vodeću momčad Atletico Mineiro.