Ronaldo je poprilično uvjeren da će Messi, a ne on, dobiti Zlatnu loptu

Od 2008. oni su se smjenjivala su se na tronu namijenjenom najboljem igraču svijeta

Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo gewstures during the Spanish league football match Club Atletico de Madrid vs Real Madrid CF at the Vicente Calderon stadium in Madrid on October 4, 2015.   AFP PHOTO/ CURTO DE LA TORRE
FOTO: AFP

Cristiano Ronaldo ima priliku po treći put zaredom osvojiti Zlatnu loptu, ali vjeruje da će najprestižnija nogometna individualna nagrada otići u ruke njegovom najvećem suparniku, Lionelu Messiju. Barcelonina zvijezda, koja je četiri puta uzastopce osvajala Zlatnu loptu, od 2009. do 2012. lani je s klubom osvojila trostruku krunu.

“Ovaj trofej temelji se na glasovima, a Messi je osvajao titule, Ligu prvaka i La Ligu. Individualno, imao sam vjerojatno najbolju sezonu u karijeri, bio sam najbolji strijelac u Europi”, rekao je Ronaldo za ITV.

Dijele pozornicu osam godina

Uistinu je nevjerojatno suparništvo Portugalca i Argentinca. Od 2008. do danas, njih dvojica smjenjivala su se na tronu namijenjenom najboljem igraču svijeta.

https://www.youtube.com/watch?v=EwRsCbEtE_M

“Dijelimo pozornicu u Fifi posljednjih osam godina. Nitko u prošlosti to nije napravio, samo nas dvojica. Imam dobar odnos s njim, nismo prijatelji, ali poštujemo se”, dodao je Ronaldo koji se nije odrekao nagrada.

“Želim igrati još šest, sedam godina, vjerujem da mogu osvojiti još naslova s momčadi. Bez toga, nema ni individualnih nagrada”, priznao je Portugalac.