Ronaldo se sve više pretvara u igrača kaznenog prostora. Ovdje je dokaz

Od 61 prošlosezonskog gola njih čak 56 Cristiano Ronaldo zabio je iz šesnaesterca

Cristiano Ronaldo
FOTO: AFP

Španjolski sportski dnevnik Marca analizirao je golove Cristiana Ronalda postignute u dresu madridskog Reala i donio zaključak da se portugalski napadač sve više pretvara u ‘predatora’ šesnaesterca, pravu ‘devetku’.

Temeljeno je to na sljedećim podacima:

Šesnaesterac

Od ukupnog broja pogodaka, a zabio je 61 u prošloj sezoni, veliku je većinu zabio unutar suparničkog šesnaesterca. Preciznije 56 puta matirao je golmana u njegovom kaznenom prostoru, a samo pet puta udarcima iz daljine. Ukupno je 14 puta tresao suparničke mreže unutar peterca, a 13 puta s bijele točke.

Dovoljan je jedan dodir

Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo heads the ball during the Spanish league football match Real Madrid CF vs Valladolid at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on May 4 , 2013.  AFP PHOTO / DANI POZO

Zanimljiv je pogodak da je čak 38 pogodaka postigao dodirnuvši loptu samo u trenutku upućivanja u gol. Njih 17 zabio je glavom.

Jedanaesterci

Zabio ih je trinaest iz šesnaest pokušaja, što iznosi 81 posto preciznosti.

Dobra kemija sa suigračima

Ronaldo djeluje moćno, neovisno o imenu suigrača s kojime se nadopunjuje u napadu, ali u tercetu BBC (Bale, Benzema, Ronaldo) zabija češće no prije.

Na sve načine

https://www.youtube.com/watch?v=EwRsCbEtE_M

Iako za momčad Real Madrida još nije postigao gol ‘škaricama’, ne zato što nije pokušavao, Marca piše da je Ronaldo zabio na sve ostale zamislive načine.

I gdje god stigne

Pravilno je rasporedio pogotke u prošloj sezoni. Trideset je zabio na Santiago Bernabeu pred domaćom publikom, jedan više na gostovanjima.

Benitezova prijetnja

Rafael Benitez

Eventualne promjene u momčadi koje trener Rafael Benitez priprema za nadolazeću sezonu mogle bi se negativno odraziti na napadački trojac. I zato će glavna biti kako ne otupiti oštricu napada Ronaldove igre, bilo da napada više s lijeve strane ili bude li smješten bliže suparničkim vratima.