Ronaldu očito odmor nije potreban. Sakupio je već 1000 minuta za Real u ovoj sezoni

Zdravlje, status i dobre igre Portugalca čine nezamjenjivim u Realovoj momčadi

Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo reacts during the UEFA Champions League semi-final second leg football match Real Madrid FC vs Juventus at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on May 13, 2015.   AFP PHOTO/ GERARD JULIEN
FOTO: AFP

Poznato je da Cristiano Ronaldo ne voli zauzimati mjesto na klupi za pričuvne igrače, a i ova sezona, kao i one koje su joj prethodile, dokazuje da uspješno izbjegava sve rotacije trenera momčadi Rafaela Beniteza.

Manuel Pellegrini nije ga običavao vaditi iz igre, Jose Mourinho koristio ga je koliko je mogao, a i Carlo Ancelotti je uvijek za njega pronalazio mjesto u postavi momčadi. Istu stvar radi i Benitez dopuštajući Portugalcu da ne propušta akciju iz utakmice u utakmicu.

Redovito preko 4000 minuta

Činjenica da su ozljede okrznule Garetha Balea, Jamesa Rodrigueza i Karima Benzemu Ronalda promoviraju u nezamijenjivog člana Realove postave, premda, lako je za zaključiti, vjerojatno bi bilo tako i da su svi navedeni bili zdravi.

Minutaža koju Ronaldo skuplja u dresu madridske momčadi je impresivna. Pet uzastopnih sezona on probija granicu od 4000 minuta provedenih u igri, a u sezoni 2011/12 gotovo je stigao i brojku od 5000 minuta. Nedostajalo mu je samo minuta više od sat i pol akcije. U ovoj je sezoni već sakupio 1000 minuta, a još je uvijek listopad.