Sandra Perković u finalu bacanja diska (jedino je Kubanka bacila dalje)

Najbolji rezultat kvalifikacija postavila je Kubanka Denia Caballero

Croatia's Sandra Perkovic competes in the qualifying round of the women's discus throw athletics event at the 2015 IAAF World Championships at the "Bird's Nest" National Stadium in Beijing on August 24, 2015.  AFP PHOTO / FRANCK FIFE
FOTO: AFP

Sandra Perković, braniteljica naslova svjetske prvakinje u bacanju diska, plasirala se u finale Svjetskog prvenstva u Pekingu s drugim rezultatom kvalifikacija.

Hrvatska atletičarka je, nakon 58,95 metara u prvom, u drugom pokušaju dobacila disk na 64,51 m čime je prebacila normu (63 m). Njen rezultat je drugi u kvalifikacijama, najbolje je bacila (65,15 m) Kubanka Denia Caballero, atletičarka s najboljim rezultatom sezone (70,65 m).

“Sva tri kruga na pomoćnim stadionima, treningu i za zagrijavanje, nisu isti kao i onaj unutra. Ne volim jutarnje kvalifikacije. Znam da sam dobra i spremam se za finale. Danas sam imala malo poteškoća. Bacala sam s temperaturom. Nadam se da će biti sve OK do sutra. Otići ću do liječnika da me pregleda,” kazala je Perković, braniteljica naslova prvakinje svijeta iz 2013. godine u Moskvi za HRT.

Osim Caballero i Perković, kvalifikacijsku normu prebacile su još Nijemice Nadine Müller (64,39) i Julia Fischer (63,38). Finale započinje u utorak u 13 sati po srednjeeuropskom vremenu.