Scolari je ponosan na igrače kineskog Guangzhoua, kaže da barem nisu primili četiri gola kao Real

Guangzhou Everglade je poražen 3-0 od Barcelone u Svjetskom klupskom prvenstvu

China's Guangzhou Evergrande head coach Luiz Felipe Scolari attends the AFC Champions League semi-final football match against Japan's Gamba Osaka in Osaka on October 21, 2015. Chinese champions Guangzhou Evergrande reached the AFC Champions League final for the second time in three seasons after they drew 0-0 at Gamba Osaka on October 21 to complete a 2-1 aggregate triumph over the Japanese treble winners.   AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI / AFP / KAZUHIRO NOGI
FOTO: AFP

Luiz Felipe Scolari, bivši brazilski izbornik, sada je trener kineskog kluba Guangzhou Evergrandea koji je u četvrtak izgubio 3-0 od Barcelone u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva, a nakon tog susreta prokomentirao je kako može biti zadovoljan jer je njegova ekipa bila bolja od Barcinog najvećeg rivala Real Madrida.

Fantastičan uspjeh

Podsjetimo, on je mislio na ranije odigranu utakmicu u španjolskom prvenstvu u kojoj je Barcelona s 4-0 svladala Madriđane. “Izgubili smo 3-0, ali taj rezultat se ne razlikuje mnogo od onoga što se događa drugim velikim klubovima. Barem nismo primili četiri pogotka kao Real Madrid”, izjavio je Scolari na konferenciji za novinare.

“Ponosan sam na svoje igrače i čestitam im. Igrali su na vrlo visokoj razini i momčad postaje bolja svki dan. Sada imamo priliku završiti treći na Svjetskom prvenstvu, a to bi bio fantastičan uspjeh”, završio je.

Guangzhou će utakmicu za treće mjesto igrati u nedjelju protiv japanskog kluba Sanfrecce Hiroshime, momčadi čiji je član hrvatski nogometaš Mihael Mikić.