Sedam pogodaka Barcelone protiv Valencije. Suarez četiri, a Messi tri

Ivan Rakitić je utakmicu Kupa kralja gledao s klupe

FOTO: AFP

Luis Suarez četiri, Lionel Messi tri. Tako se provela Valencia u prvoj polufinalnoj utakmici španjolskog Kupa kralja na Camp Nou. Domaćin je slavio sa 7:0, pitanje plasmana u finale riješio uvjerljivi u prvom dvoboju.

Ivan Rakitić ovaj put nije sudjelovao u Barceloninoj rapsodiji protiv šišmiša, hrvatski reprezentativac ostao je na klupi za pričuve.

Tri pogotka u prvom dijelu

Barcelona je u prvom poluvremenu riješila pitanje pobjednika zabivši tri gola. U nastavku je napunila do vrha mrežu momčadi koju je nedavno preuzeo bivši engleski reprezentativac Gary Neville. U 7. minuti Neymar je povukao kontru, asistirao Luisu Suarezu koji je svladao vratara Ryana.

https://www.dailymotion.com/video/x3qahtx_barcelona-7-0-valencia-all-goals-highlights-copa-del-rey-03-02-2016-hd_sport

Pet minuta kasnije, ponovno se Suarez upisao u strijelce, ovaj put povratnom loptom pronašao ga je Aleix Vidal. Bio je to 33. Suarezov gol u 33 ovosezonske utakmice za Barcelonu, ali ne i kraj za večeras. Nastavila je Barcelona napadati, sjajnu akciju započeo je Iniesta, petom odigrao potom Neymar, loptu je propustio Suarez, a zabio na kraju Messi. Šišmiši su bili izgubljeni na Camp Nou.

Igrači Barce ipak su nešto i promašili. Messi je pogodio gredu u 45. minuti. Gosti su ostali s igračem manje, isključen je kapetan gostiju zbog prekršaja na Messiju, a Neymar je promašio s bijele točke, pogodio je vratnicu.

Messi na 500 golova

U nastavku je Messi zabio još dva gola, došao do hat-tricka, trećeg u Kupu kralja. Večeras je dostigao brojku od 500 golova u karijeri, igrajući za Barcelonu i argentinsku reprezentaciju. Suarez je u završnici utakmice odlučio nadmašiti Messija, u 83. i 87. minuti zabio je još dva gola, ukupno četiri na utakmici. 35 ove sezone.

U drugom polufinalu Kupa kralja u četvrtak se sastaju Celta i Sevilla.