Serena Williams šestim naslovom u Wimbledonu ispisala povijest

Serena je inače do ovog turnira slavila u 28 od 30 odigranih finala

US player Serena Williams celebrates with the winner's trophy, the Venus Rosewater Dish, after her women's singles final victory over Spain's Garbine Muguruza on day twelve of the 2015 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 11, 2015.   RESTRICTED TO EDITORIAL USE  --  AFP PHOTO / GLYN KIRK
FOTO: AFP

Američka tenisačica Serena Williams pobjednica je ovogodišnjeg Wimbledona. U dvoboju protiv Španjolke Garbine Muguruze došla je do šestog naslova najprestižnijeg teniskog turnira na svjietu. Iako rezultat 6:4, 6:4 govori da je Williams imala lagan posao u početku se činilo da bi stvari mogle izgledati drugačije. Muguruza je, naime, odmah na početku prvog seta napravila break te je povela s 2:0 i 3:1.

Neizvjesnost na kraju

No, iskusna američka tenisačica potom je zaigrala te je preokrenula set. U drugopm je nastavial sa sjajnom igrom. Ekspresno je stigla do rezultata 5:1, no tada je Muguruza pronašla dodatnu snagu te se osvojila tri sljedeća gema pa je vratila meču neizvjesnost spasivši pri rome meč lotu. To joj je donijelo ovacije iz publike. No, dok je servirala za izjednačenje Williams je odgovorila na najbolji način te ju je ostavila bez ijednog poena.

Kao Steffi Graff

Pobjedom protiv Muguruze Williams je po drugi put u karijeri došla u situaciju da u svom vlasništvu istovremeno ima naslove na sva četiri “grand slam” turnira, najbolja je bila na US Openu prošle godine, te na ovogodišnjim izdanjima Australian Opena i Roland Garrosa.

Prvi je put u takvoj poziciji Williams bila nakon što je osvojila Roland Garros, Wimbledon i US Open 2002., te Australian Open 2003. Ukoliko početkom rujna osvoji i US Open, Williams bi po prvi put u karijeri mogla osvojiti sva četiri “grand slama” u istoj godini. Posljednja igračica kojoj je to uspjelo bila je Njemica Steffi Graf 1988. godine.

Ukupno je za Williams ovo 21 “grand slam” naslov u pojedinačnoj konkurenciji, te se nalazi na trećem mjestu svih vremena. Više naslova od nje imaju samo Australka Margaret Court (24) i Graf (22).

Serena je inače do ovog turnira slavila u 28 od 30 odigranih finala.