Slaven Bilić kaže da je zadovoljan minimalnom pobjedom protiv malteškog kluba

Bila je ovo prva službena utakmica Slavena Bilića na klupi West Hama

FOTO: Screenshot/Twitter

Nogometna momčad West Hama, na čijoj klupi sjedi hrvatski trener Slaven Bilić, minimalnom je 1-0 pobjedom okončala utakmicu 2. pretkola Europske lige svladavši pritom sastav Birkirkare.

Jedini gol na utakmici, u kojoj je engleska momčad bila bolji suparnik, postigao je James Tomkins udarcem glavom nakon ubacivanja iz kuta u 90. minuti ogleda koji je bio i premijerni službeni za Bilića na klupi kluba u kojem je proveo i dio igračke karijere.

Brzi i strpljivi

“S jedne smo strane trebali biti brzi, a s druge strpljivi jer smo znali da će oni postaviti igru sa svim igračima iza lopte. Znali smo i da će pokušati trošiti vrijeme i da će pokušati držati loptu u svom posjedu svaki puta kada im je predamo”, prokomentirao je Bilić uspjeh svoje momčadi koja je do ove faze natjecanja stigla pobjedom protiv Lusitanosa.

Ukupnih 4-0 bilo je za West Ham u ogledima koje nije vodio Bilić, već njegov pomoćnik Terry Westley.

“Prvim sam poluvremenom zadovoljan, no u drugom nam je ponestalo strpljenja. Želio sam da igramo šire, da ih umorimo, da stvaramo prilike. To smo u posljednjih petnaestak minuta i napravili, kreirali smo nekoliko šansi, izborili nekoliko udaraca iz kuta i prema golu i u konačnici zabili pogodak koji smo u potpunosti zaslužili zabiti. Imamo dobar rezultat, ne sjajan, ali uvjeren sam da prolazimo dalje”, zaključio je Bilić prvi ogled protiv malteške momčadi.

Uzvratna utakmica igra se sljedećeg četvrtka.