Slaven Bilić se specijalizirao za jake momčadi i utakmice na strani (nakon Arsenala pao i Liverpool)

Ovo je prva pobjeda West Hama kod Liverpoola nakon 14. rujna 1963.

FOTO: Screenshot/Twitter

Pripremajući se za vođenje utakmica u Premierligi Slaven Bilić očito je promatrao samo elitne klubove. Takav se dojam, naime, može steći nakon uvodna četiri kola u engleskom nogometnom prvenstvu.

West Ham je trenutačno na omjeru od dvije pobjede i dva poraza nakon što je u subotu stigao do tri boda na Anfieldu na kojem su svladali domaći Liverpool 3-0 i to golovima Manuela Lanzinija, Marka Noblea i Diafre Sakhoa.

Ovo su neke činjenice koje se mogu izvući nakon utakmice Liverpoola i West Hama igrane u subotu:

1. Uspješni vani, loši doma

Prva je to pobjeda West Hama nakon otvarajuće protiv Arsenala na Emiratesu, nakon čega su stigli porazi od Leicestera i Bournemoutha. Oba poraza upisao je Bilićev tim na travnjaku svog Boleyn Grounda, obje pobjede na strani.

2. Gruba momčad

West Ham je u cijeloj prošloj sezoni sakupio samo tri crvena kartona kroz 43 utakmice. Nakon deset ovosezonskih u svim natjecanjima već ih imaju šest.

3. Liverpoolova obrana

Nije baš granitna. Posljednja četvorka Liverpoola Clyne, Lovren, Gomez i Škrtel u cijelom prvom poluvremenu imala je samo jednu osvojenu loptu.

4. Povijest je bila protiv Liverpoola…

U trenucima kada je Noble zabio svoj 25 gol za West Ham (sad ima jednog više od Franka Lamparda) i kada je momčad povela 2-0, više ili manje bilo je jasno da će Liverpool teško do slavlja. Naime, u 21. stoljeću nisu okrenuli takav rezultat u svoju pobjedu. Posljednji im je to puta uspjelo 1. svibnja 1999. godine protiv Tottenhama u 3-2 pobjedi.

5. … ali i West Hama

Slaven Bilić ostat će upamćen kao menadžer West Hama koji je prekinuo 52 godine dug post kluba što se pobjeda na gostovanju kod Liverpoola tiče. Londonska momčad ondje nije slavila niti jednom u nizu dugom 43 utakmice. Posljednji puta do pobjede su stigli rezultatom 2-1 14. rujna 1963.