Slaven Bilić smatra da se zbog svastike na Poljudu Hrvatsku ne može nazivati rasističkom zemljom

"Mi smo sve, ali rasistička zemlja nismo", poručio je Bilić

FOTO: AFP/AFP PHOTO

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije i aktualni menadžer West Hamove momčadi Slaven Bilić citiran je u Independentu koji prenosi njegove riječi vezane uz slučaj svastika na Poljudu. Pritom Bilić navodi da zaslužni za napravljeno nisu rasisti. Opisujući slučaj kukastog križa na travnjaku splitskog stadiona za vrijeme utakmice između Hrvatske i Italije u kvalifikacijama za Euro 2016 Bilić kaže:

“Ne mislim da su odgovorni za to rasisti. To su napravili samo zato da bi to napravili. Jer, u današnje vrijeme, takve stvari brzo završavaju na YouTubeu i pred određenim skupinama ljudi takvi ispadaju herojima”, započeo je Bilić objašnjavanje pa nastavio:

Teško je spriječiti

“Neki su napisali da je Hrvatska rasistička zemlja, ali tome naravno nije tako. Mi smo sve osim toga. I ne može se reći da su hrvatski navijači takvi, postoji njih deset ili sto, ne znam točan broj ali ne više od toga, koji rade takve stvari.”

“Ne mogu kriviti Hrvatski nogometni savez. Hrvat sam, iz Splita sam i znam da se HNS i Vlada trude to riješiti. Pokušavaju, ali nemoguće je nekoga na tribinama spriječiti da viče”, zaključio je Bilić.