Nekad je nužno odabrati stranu

Slovenski izbornik misli da će pobijediti Hrvatsku u Areni, ali samo ako se drže dogovorenog

Hrvatska i Slovenija u subotu igraju susret na Eurobasketu

FOTO: PIXSELL

Izbornik slovenske košarkaške reprezentacije Jure Zdovc uoči puta u Zagreb gdje će u subotu (21 sat) Slovenija igrati utakmicu 1. kola skupine C EuroBasketa protiv Hrvatske izjavio je kako njegova momčad ima dobre izglede da pobjedom započne nastup na 39. izdanju smotre najboljih europskih košarkaša.
“Što više proučavam utakmice Hrvatske, sve sam uvjereniji kako ih možemo pobijediti. Iako, radi se o vrlo talentiranoj momčadi napadački orijentiranoj s odličnim pojedincima koji mogu sami riješiti utakmicu. No, ako odigramo disciplinirano, držimo se dogovorenog i nametnemo svoj ritam igre pet na pet, tada se možemo nadati dobrom rezultatu. Bit će to prva utakmica na velikom natjecanju, igrat ćemo protiv favoriziranog protivnika pred punim gledalištem tako da ne moram posebno motivirati svoje igrače. Ipak, niti poraz neće biti tragedija, mi moramo dobiti utakmice protiv Gruzije, Nizozemske i Makedonije”, izjavio je Zdovc uoči puta u Zagreb.

S izbornikom se slaže i kapetan slovenske reprezentacije Jure Balažić. “Na pripremnim utakmicama smo dokazali da, ako igramo disciplinirano, možemo svakoga pobijediti. Najveći će nam problem biti skok jer su Hrvati jako visoki. Mogu obećati kako ćemo dati sve od sebe i to zbog naših navijača koji će sigurno biti jako glasni, ali i zato što smo više puta pokazali kako nikada ne kalkuliramo”, rekao je Balažić.

Oko pet tisuća slovenskih navijača

Prema podacima turističke agencije Kompas, koja je imala ekskluzivno pravo prodaje ulaznica za utakmice slovenske reprezentacije u prvom krugu EuroBasketa u Zagrebu, u subotu će u Areni među 13.000 gledatelja biti i 4-5.000 Slovenaca. Kompas je prodao svih 3.100 ulaznica koje su se prodavale u Sloveniji, ali računa se kako je još više od 1.000 slovenskih ljubitelja košarke kupilo ulaznice za utakmicu u Hrvatskoj.

Samo 21 sat nakon utakmice protiv Hrvatske, Slovenija će u nedjelju od 18 sati u 2. kolu igrati protiv Gruzije, a do kraja prvoga kruga očekuju ju još utakmice protiv Nizozemske (utorak, 15 sati), Grčke (srijeda, 15 sati) i Makedonije (četvrtak, 15 sati).