Slavna tenisačica Šarapova pala na dopinškom testu (jer, kaže, nije proučila novu listu zabranjenih tvari)

Šarapova je na Australian Openu bila pozitivna na supstancu meldonium

Russian tennis player Maria Sharapova speaks at a press conference in downtown Los Angeles, California, March 7, 2016.
The former world number one announced she failed a doping test at the Australian Open, saying a change in the World-Anti-Doping Agency banned list led to the violation.
Sharapova said she tested positive for Meldonium, a substance she had been taking since 2006 but one that was added to the banned list this year. / AFP / ROBYN BECK
FOTO: AFP

Šokanta vijest stiže iz svijeta tenisa, jedna od najboljih svjetskih tenisačica, Ruskinja Marija Šarapova, uhvaćena je u dopingu.

Lijepa Ruskinja, “sibirska ljepotica”, kako su je prozvali mediji, bila je pozitivna na zabranjenu supstancu meldonium tijekom posljednjeg Grand Slam turnira, Australian Opena, a to je priopćila na konferenciji za novinare u Los Angelesu.

‘Napravila sam veliku pogrešku’

“Napravila sam veliku pogrešku, iznevjerila sam svoje navijače i svoj sport. Znam da ću snositi posljedice, ali ne želim završiti svoju karijeru na ovakav način. Stvarno se nadam kako ću dobiti novu priliku za igranje tenisa, igre koju toliko volim”, rekla je Šarapova.

Postrožene su kazne za doping, pa bi 28-godišnja Ruskinja mogla dobiti i četiri godine suspenzije.

Meldonium koristila još 2006.

“Meldonium sam prvi put koristila 2006. godine zbog manjka magnezija u organizmu. Također, koristila sam ga, uz još neke lijekove, kao prevenciju kako ne bih oboljela od dijabetesa. Znala sam imati simptome dijabetesa, a i u mojoj obitelji postoje slučajevi oboljenja od te bolesti”, rekla je Šarapova.

Peterostruka pobjednica Grand slam turnira Šarapova izjavila je kako nije pozornije proučila novu listu zabranjenih supstanci koju je Svjetska anti-dopinška agencija (WADA) objavila u prosincu prošle godine.

Očekivala se vijest o odlasku u mirovinu

Šarapova je ove godine na Australian Openu ispala u četvrtfinalu, izgubivši od svoje najveće suparnice Serene Williams. Nakon toga, više nije nastupala.

Za danas je bila najavljena konferencija za medije, svi su očekivali vijest o povlačenju u mirovinu, jer je Šarapova imala velikih problema s ozljedama. No, vijest o dopingu odjeknula je poput bombe u svijetu sporta.

Uspješna poslovna žena

Ruska tenisačica jedna je od ikona “bijelog sporta”, osim na terenu, uspješna je u i poslovnom svijetu. Vijest o dopingu zasigurno će poremetiti i njezine poslovne planove.

Nedavno je zablistala na oskarovskom partyju Vanity Faira, Šarapova je oduvijek bila jedna od tenisačica kojima je važan modni izričaj. I na terenu je znala zabljesnuti u izazovnim sportskim kreacijama. No, sad je u medijima iz sasvim drugih razloga.