Spahijina Atlanta blizu ispadanja, izgleda da nema rješenja za Jamesa

James je krenuo šutom 0-10, a završio s 37 koševa, 18 skokova i 13 asistencija

ATLANTA, GA - MAY 22: LeBron James #23 of the Cleveland Cavaliers drives against Mike Scott #32 of the Atlanta Hawks in the fourth quarter during Game Two of the Eastern Conference Finals of the 2015 NBA Playoffs at Philips Arena on May 22, 2015 in Atlanta, Georgia. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this Photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.   Kevin C. Cox/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Košarkaši Cleveland Cavaliersa stigli su na jednu pobjedu od plasmana u veliko finale NBA lige nakon što su u noći s nedjelje na ponedjeljak u trećoj utakmici finala Istočne konferencije u svojoj dvorani svladali Atlantu sa 114-111 u produžetku.

Unatoč šuterski katastrofalnom početku (utakmicu je otvorio šutom 0-10), pobjedničku momčad je predvodio LeBron James triple-double učinkom od 37 koševa, 18 skokova i 13 asistencija. Osim toga, svoju je jedinu tricu, iz šestog pokušaja, ubacio za prednost momčadi 112-111, stigao je potom blokirati pokušaj Jeffa Teaguea i sve začiniti ubačajem iz blizine kojim je postavio konačan rezultat.

U utorak moguća odluka

Po 17 poena postigli su J. R. Smith (uz deset skokova) i Matthew Dellavedova.

https://www.youtube.com/watch?v=hipsjGlrgJE

Kod Atlanta Hawksa, sastava u kojem ulogu jednog od trenera obnaša Neven Spahija, su najbolji bili Teague s 30 poena, sedam asistencija i šest skokova i Paul Millsap s 22 koša.

Četvrta utakmica, u kojoj Cleveland na svom parketu može osigurati mjesto u velikom finalu, na rasporedu je u noći s utorka na srijedu.