Strani mediji otkrili su nove detalje o Mourinhovu dolasku u Manchester, a ovo su najvažniji podaci

Mourinho je potpisao predugovor s vrlo zanimljivom klauzulom

FOTO: AFP/AFP

Da je Jose Mourinho predodređen za novog trenera Manchester Uniteda, različiti europski mediji tvrde već mjesecima. No, ovaj su vikend procurile još neke zanimljive informacije o ovom transferu.

1. United plaća ako odustane

Kako tvrdi španjolski El Pais, Mourinho je potpisao predugovor s Manchester Unitedom, a ukoliko engleski velikan u konačnici odustane od posla, morat će platiti Portugalcu veliku kompenzaciju.

“Ukoliko United ne potpiše konačni ugovor s Mourinhom do 1. svibnja, morat će mu platiti 6,5 milijuna eura odštete. Ako ugovor ne bude potpisan do 1. lipnja, Mourinhu će pripasti još 13 milijuna eura. Svibanj je ključ jer će u tom mjesecu biti dogovoreni transferi većine igrača i formirani planovi klubova za sljedeću sezonu”, piše El Pais, pozivajući se na izvor blizak Mourinhovu agentu Jorgeu Mendesu.

2. Legende u dvojbi

U izvještaju El Paisa se navodi da konačni ugovor još uvijek nije potpisan jer Unitedove legende Bobby Charlton i Alex Ferguson još uvijek nisu uvjerene da je Mourinho pravi čovjek za Old Trafford.

Alex Ferguson i Jose Mourinho
Alex Ferguson i Jose Mourinho AFP

3. Harry Kane prva meta

Mourinho je ipak siguran da će biti nasljednik Louisa van Gaala, pa je, piše Independent, već postavio napadača Tottenhama Harryja Kanea kao glavnu metu u predstojećem prijelaznom roku. Predsjednik Spursa Daniel Levy je, međutim, poznat kao tvrd pregovarač tako da će United morati iskrcati pravo bogatstvo ukoliko želi dovesti 22-godišnjeg nogometaša koji je ove sezone u Premier ligi zabio 19 pogodaka.

https://www.youtube.com/watch?v=-uRxPPnPDuI