Španjolski izbornik brani Casillasa zbog onog velikog kiksa, kaže da se to može svima dogoditi

Casillas je bio izravan krivac za poraz svojeg kluba

FOTO: screenshot/twitter

Španjolski nogometni izbornik Vicente Del Bosque stao je u obranu reprezentativnog vratara Ikera Casillasa koji je ovaj vikend bio izravan krivac za poraz svojeg kluba Porta u portugalskom prvenstvu od Guimaraesa.

`Nemoguće izbjeći greške`

Naime, nakon pokušaja jednog igrača domaće momčadi lopta se odbila visoko u zrak od Portova igrača, a iako se činlilo da će je Casillas uhvatiti, rukama ju je bacio na travnjak, što je omogućilo Sareu da dođe do nje i zabije, kako se na kraju pokazalo, odlučujući pogodak.

https://twitter.com/MikielGatt/status/688823086477627394?ref_src=twsrc%5Etfw

“Casillas je pogriješio, ali najvažnije je da je dobro i da tako ostane za Europsko prvenstvo 2016. godine. Svi vratari mogu napraviti pogrešku i nemoguće je to izbjeći”, rekao je za Cadenu COPE Del Bosque.

Vicente del Bosque
Vicente del Bosque AFP

Nije to, inače, Casillasova prva velika pogreška u dresu momčadi koju je pojačao ljetos. I u Ligi prvaka protiv Dynama bio je izravni krivac za jedan pogodak.

https://www.youtube.com/watch?v=exhEC947lQo

Nakon ovoga neki su se počeli pitati zašto je on još uvijek prvi vratar španjolske reprezentacije pogotovo ako se uzme u obzir forma vratara Manchester Uniteda Davida de Gee, koji je jedan od glavnih razloga zašto je momčad Louisa van Gaala još uvijek pri vrhu prvenstva, što je pokazao i u nedjeljnom derbiju s Liverpoolom.

https://www.youtube.com/watch?v=h9ToPfEjY1Q

https://twitter.com/Real_Su_Castro/status/688978613253844992/photo/1

https://twitter.com/SoccerNationNg/status/688986077936381952