Srpski mediji: Karadžić je tijekom bijega s hrvatskom putovnicom išao gledati utakmice Intera u Milano

Karadžić je u to vrijeme, 2004., bio jedna od najtraženijih osoba svijeta

Former Bosnian Serb leader Radovan Karadzic sits in the courtroom on the first day of his defense against war crime charges at the International Criminal Tribunal for the Former Yugoslavia in The Hague, Netherlands on October 16, 2012. The Yugoslavia  war crimes tribunal begins trying its last suspect on Tuesday. A strident Radovan Karadzic told the UN Yugoslav war crimes court Tuesday that nobody thought there would be genocide in Bosnia and that he should be rewarded for doing all to avoid war. AFP PHOTO / POOL -  Robin van Lonkhuijsen
FOTO: AFP

Nekadašnji čelnik Republike Srpke i optuženik za ratne zločine Radovan Karadžić putovao je s lažnom putovnicom 2004. godine u Milano kako bi pratio utakmice Intera, za koji su tada igrali Siniša Mihajlović i Dejan Stanković, piše Kurir. Karadžić je u to vrijeme bio jedna od najtraženijih osoba i u bijegu od izručenja Međunarodnom sudu za ratne zločine.

Prema Kuriru Karadžić je obožavao dvojicu Intervih nogometaša, a pozivajući se na talijanski Corriere dello Sport, tvrde da je poznanik Dragana Karadžića, nećaka optuženika za ratne zločine na području bivše Jugoslavije, ispričao sljedeće:

Obožavao Stankovića i Mihajlovića

“Putovao je u Italiju s hrvatskom putovnicom koji je glasio na ime Petra Glumca. Volio je Veneciju, a posebno je uživao gledajući nogomot. Uvijek je navijao za klubove u kojima su igrali Stanković i Mihajlović. Obožavao ih je. Nije se bojao uhićenja. I za vrijeme najveće potjere za njim uredno bi došao u Italiju, kupio ulaznicu na blagajni i gledao utakmicu Intera”.

Karadžić za vrijeme rata, prilikom uhićenja i na suđenju.
Karadžić za vrijeme rata, prilikom uhićenja i na suđenju. AFP

Podsjetimo, Radovan Karadžić uhićen je u srpnju 2008. godine, 13 godina i dva dana nakon što je protiv njega podignuta optužnica. Nakon više godina suđenja još uvijek nije donesena presuda u njegovom slučaju.