Evo kako je Stephen Curry ispunio obećanje majci Dražena Petrovića

Curryjev dres iz NBA finala bit će izložen u Draženovom muzeju u Zagrebu

FOTO: AFP/AFP

Košarkaš Golden State Warriorsa i MVP regularnog dijela NBA lige Stephen Curry ispunio je svoje obećanje i poklonio majci legendarnog i tragično preminulog hrvatskog košarkaša Dražena Petrovića dres koji je nosio na utakmici finalne serije NBA-a.

Dražen Petrović
Dražen Petrović Screenshot/YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=kG4k5Dxid2s

Curry, koji je jedna od najvećih zvijezda najjače košarkaške lige na svijetu, već je obećao pokloniti dres koji je nosio na utakmici finala protiv Cleveland Cavaliersa, a sada je svoje obećanje i ispunio.

Prije 23 godine Biserka Petrović i tada 4-godišnji Stephen Curry našli su se na istom mjestu, na All-Star vikendu u Orlandu, gdje su Stephenov otac Dell i Biserkin sin Dražen vodili žestoku borbu u natjecanju najboljih šutera trica u NBA ligi. Dok se na parketu odlučivalo tko će od dvojice sjajnih šutera izboriti mjesto u polufinalu, Biserka je pazila na malog Stephena koji je tada ostao razočaran, jer je njegov otac postigao samo 11 poena i izgubio bitku s Draženom.

No, druženje s Biserkom Petrović ostalo mu je u sjećanju pa je sada, u najsjajnijem trenutku svoje karijere, odlučio uzvratiti obitelji Petrović majku u znak sjećanja na njihovo druženje. Stephen Curry odlučio je poslati jedan od svojih dresova koje je nosio tijekom finalnih okršaja s Clevelandom u kojima je svoje Golden State Warriorse vodio do naslova NBA prvaka, nakon što su bili najbolja momčad regularnog dijela lige, a on proglašen najboljim igračem.

Biserka Petrović
Biserka Petrović PIXSELL/PIXSELL

Biserka, Draženova majka, će Curryjev dres izložiti u Petrovićevom muzeju, a NBA zvijezda je rekla da joj je zbog toga jako drago.