Šuker izrazio sućut žrtvama napada, kaže da su njegove misli s građanima Francuske

Prema zadnjim informacijama u napadima je poginulo 127 osoba

13.06.2015., Split - Konferencija za medije celnika HNS-a u hotelu Radisson BLU povodom iscrtanog kukastog kriza na travnjaku za vrijeme kvalifikacijske utakmice Hrvatska - Italija. Predsjednik HNS-a Davor Suker. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL/PIXSELL

Teroristički napad u Parizu u vrijeme dok se na Stade de Franceu igrala prijateljska utakmice između Francuske i Njemačke zaprepastila je cijeli svijet. Jedna od meta napada bile su i tribine na kojima je bilo 80 tisuća gledatelja. Srećom policijska reakcija spriječila je da u subotu pričamo o tisućama stradalih.

Reakcije sportaša

Mnogi sportaši, među kojima su i hrvatski, reagirali su putem Twittera i drugih društnenih mreža na tragediju u Parizu. ‘Moje molitve za sve u Parizu’, napisao je Ivan Rakitić na Twitteru. I Mario Mandžukić poklonio se žrtvama pariškog napada.

S obzirom da su mnogi nogometni klubovi i Savezi reagirali na terorizam, pitali smo HNS namjeravaju li i oni što napraviti po tom pitanju. Ubrzo je stigao odgovor.

“Naše misli su s građanima Pariza, Francuzima i prijateljma u francuskoj reprezentaciji”.

Šuker izrazio sućut obiteljima

Na službenoj stranici Saveza objavljenio je da će sve utakmice 2. Hrvatske nogometne lige ovoga vikenda započeti minutom šutnje. Na isti način započet će i kvalifikacijska utakmica mladih reprezentacija Hrvatske i Španjolske u Rijeci, kao i prijateljska utakmica između Rusije i Hrvatske u Rostovu na Donu, dodali su.

“U ovakvim trenucima možemo samo izraziti suosjećanje obiteljima i prijateljima svih žrtava, svim Parižanima i Francuzima, kao i našim prijateljima u Francuskom nogometnom savezu. Naše misli su s Vama.

Pjevanje himne od strane francuskih navijača nakon utakmice Francuska – Njemačka odličan je simbol zajedništva, prkosa i odlučnosti nužnih u ovakvim teškim trenucima”, izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

https://twitter.com/MarioMandzukic9/status/665495330616713216