Švedska nogometna reprezentacija će (možda) na Olimpijskim igrama u Riju imati veliko pojačanje

Zlatan Ibrahimović najavio je da će igrati za olimpijsku reprezentaciju Švedske

FOTO: AFP/AFP PHOTO

Čini se da bi švedska nogometna reprezentacija na Olimpijskim igrama 2016. godine mogla nastupiti u jakom sastavu. Nakon što je plasmanom u polufinale Europskog prvenstva za nogometaše do 21 godine u Češkoj izborila nastup na tom natjecanju, otvorila se mogućnost nastupa Zlatana Ibrahimovića u Riju, za što je najbolji švedski nogometaš pokazao interes.

“Ako bih imao priliku predstavljati Švedsku na Olimpijskim igrama, zašto ne bih to učinio? Trebat ćemo vidjeti kakva će biti situacija. No, ako sam u mogućnosti zaigrati, želim nastupiti u Riju”, izjavio je Ibrahimović švedskim medijima.

Upitan pristup Šveđana

Švedska U-21 reprezentacija je nastup u polufinalu izborila odigravši u srijedu 1-1 protiv Portugala, čime su Šveđani, uz poraz Engleske od Italije (1-3), osvojili drugo mjesto u skupini. U subotu će se Švedska protiv Danske boriti za plasman u finale, dok će u drugom polufinalu igrati Portugal i Njemačka.

No, način na koji su tamo dospjele momčadi Portugala i Švedske odmah se našao pod povećalom. I potpuno zaluženo.

Naime, u posljednjem kolu skupine B na Euru te reprezentacije odigrale su međusobnu utakmicu. S obzirom na rezultat drugog susreta, bilo je poznato da bi se neodlučenim rezultatom Portugal i Švedska plasirali u polufinale, a Engleska i Italija ispali s natjecanja.

Sramotna igra

Stoga su zadnje minute utakmice Portugala i Švedske prošli u mirnom dodavanju, bez da je bilo koja momčad odlučila opasnije zaprijetiti, a snimka takve igre obišla je svijet. Može se razumjeti da niti jedna momčad nije htjela riskirati nesretan pogodak koji bi ju izbacio s natjecanja, no teško je ne osuditi taj potez jer se ipak radi o potpunom nedostatku fair playa.