Svi pričaju o mladiću koji je oduševio navijače Manchester Uniteda, a City ga je odbacio jer im je bio prenizak

Marcus Rashford postigao je dva pogotka za United u Europskoj ligi

Manchester United's English striker Marcus Rashford (L) vies with FC Midtjylland's Danish defender Kian Hansen during the UEFA Europa League round of 32, second leg football match between Manchester United and and FC Midtjylland at Old Trafford in Manchester, north west England, on February 25, 2016.
Manchester United won the match 5-1. / AFP / OLI SCARFF
FOTO: AFP

Engleski The Times donio je priču o senzaciji iz Manchester Uniteda, osamnaestogodišnjem Marcusu Rashfordu, otkrivši kako ga svojevremeno nisu htjeli u Manchester Cityju jer im je bio – prenizak. Rashford je preko noći postao prava zvijezda i spasitelj nizozemskog trenera Louisa Van Gaala nakon što je u četvrtak, u svom debiju za prvu momčad Uniteda postigao dva pogotka protiv Midtjyllanda (United slavio sa 5-1).

Tako je Manchester uspio nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice od jednog gola (Midtjylland je slavio kod kuće 2-1) i izboriti plasman u osminu finala Europske lige u kojem će igrati protiv velikog rivala Liverpoola.

Brat ga je htio vidjeti u Manchester Cityju

Fletcher Moss Rangers, manje poznati engleski nogometni klub koji ima dobru školu nogometa i koji je svojevremeno Unitedu priredio igrače kao što je Danny Welbeck (sada u Arsenalu), upoznao se s talentom Rashforda kada je ovaj imao šest godina. Samo dvije godine poslije, United ga je pozvao u svoju omladinsku školu nakon što ga je na turniru za mlađe kategorije uočio Derek Langley, skaut za mlade nadarene igrače.

Međutim, isto tako kao što je završio u Unitedu, mogao je završiti i u redovima njihovog velikog gradskog rivala, Manchester Cityja. Samo da su Građani bili pametniji.

https://www.youtube.com/watch?v=1-XMJLmv5mA

“Njegov brat Dwayne je bio s njim kad nam se pridružio i usmjeravao ga je prema Manchester Cityju. Ali, skauti za mlade nade u Cityju procijenili su kako je Rashford prenizak i nisu ga vrbovali u svoje redove”, objašnjava tajnik Fletcher Moss Rangersa Ron Jamieson.

“Od početka se vidjelo da je imao potencijala”

“Poveli smo ga na turnir mlađih kategorija i svi skauti iz Engleske su bili tamo. Everton i Manchester United za Rashforda su pokazali interes. Mi smo ga u biti gurnuli u ruke Unitedu,” dodao je Jamieson i prisjetio se prvog susreta s Rashfordom.

“Nedostajao mu je prednji zub, mliječni zubi tek su mu ispadali, bio je tek dijete. Ali, bio je i sjajan igrač. Od početka se vidjelo da ima potencijala. Vrlo je ponizan kao osoba, ali na travnjaku nema milosti. Jako je eksplozivan. Još niste vidjeli najbolje od njega, ali budete”.

Rashford je svoj pun potencijal pokazao prošle sezone igrajući za mladu momčad Manchester Uniteda do 18 godina kad je bio prvi strijelac s 13 postignutih golova. Iako UEFA-ina liga za mlađe kategorije i nije najveći mogući turnir, za Rashforda je bila prilika da pokaže što zna. Nakon sjajne predstave protiv Midtjyllanda na Old Traffordu mogao bi započeti susret protiv Arsenala ovoga vikenda. Ako se, naravno, Martial ne oporavi od ozljede zadnje lože.