Svi pričaju o Rakitiću, a Iniesta je igrač utakmice. Ovdje saznajte zašto

Iniesta je ranije proglašen igračem utakmice u finalima SP-a i Eura

Barcelona's Croatian midfielder Ivan Rakitic (L) is congratulated by Barcelona's midfielder Andres Iniesta after scoring during the UEFA Champions League Final football match between Juventus and FC Barcelona at the Olympic Stadium in Berlin on June 6, 2015.     AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
FOTO: AFP

Andres Iniesta (31) potvrdio je u finalu Lige prvaka status jednog od najboljih nogometaša u povijesti. Barcelonin vezni igrač proglašen je igračem utakmice što mu je već treći put da je u finalu nekog velikog natjecanja proglašen najboljim pojedincem. Iniesta je bio jedan od ključnih Barceloninih igrača te je predvodio svoju momčad do naslova prvaka Europe zbog čega ga je Uefin odbor sastavljen posebno za ovu priliku odabrao za najboljeg igrača finala.

Svjetsko i Europsko prvenstvo

Španjolac je ranije izabran za igrača utakmice u finalima Svjetskog i Europskog prvenstva što je dokaz da je igrač za velike utakmice. Ovo je zaista veliki uspjeh za nekog nogometaša tako da je pitanje hoće li ga itko nadmašiti.

– Momčad je zaslužila čistu desetku za utakmicu s Juventusom. Kada je u pitanju naš trener, nada m se d a će biti s nama i sljedeće sezone – rekao je Iniesta nakon utakmice u kojoj se okitio četvrtim naslovom prvaka Europe.

Finale Lige prvaka