Svi su zabrinuti zbog Bogdanovićeve ozljede, a on kaže da za time nema potrebe

Bogdanović je ozlijedio zglob tijekom utakmice Hrvatske i BiH

FOTO: PIXSELL

Uvjerljiva pobjeda Hrvatske nad reprezentacijom Bosne i Hercegovine (97-79) ostala je u sjeni ozljede skočnog zgloba Bojana Bogdanovića koji je u 23. minuti morao napustiti parket i više se nije vraćao u igru, no dr. Miran Martinac tvrdi da se ne radi o ozbiljnojoj ozljedi. “Noga je bolna, ali pokreti nisu ograničeni i mi očekujemo da će se nakon dva-tri dana ta ozljeda smiriti. Još je rano za bilo što prognozorati. To ne izgleda dramatično. Ne bih dijelio veliku zabrinutost”, izjavio je šef liječničke službe hrvatske reprezentacije po završetku utakmice s reprezentacijom BiH.

O svojoj ozljedi na Twitteru se oglasio i sam Bogdanović koji kaže da će sve biti u redu kroz par dana.

Kad je Perasović ostao bez prvog strijelca morao se osloniti na druge snage. Iskočio je Mario Hezonja koji je sa 24 koša bio prvi strijelac Hrvatske, a u kreaciji je glavnu riječ imao Kruno Simon koji je dvoboj završio s 19 poena, 7 asistencija i 5 skokova.”Otvorilo nam se malo u napadu. Ova nam ekipa po fizionomija odgovara više od Estonaca. Odigrali smo u nekim trenucima jako dobro, u nekima i ne baš. Sad samo trebamo nastaviti na ispravljanju onoga što nije bilo dobro”, rekao je Simon kojeg je zabrinula Bogdanovićeva ozljeda.

“Naravno da me zabrinulo, kao što me zabrinula i ozljeda Marka Tomasa. Bojan je naš prvi i najvažniji igrač. Nadam se da nije ništa ozbiljnije”, kaže Simon.

Protiv Bosne se iskazao i Rok Stipčević pogodivši četiri trice iz četiri pokušaja, a podijelio je i dvije asistencije. “Osma pobjeda u nizu, a to je sigurno dodatan motiv za ostale momčadi koje igraju protiv nas. Trebamo vjerovati u sebe i nastaviti s dobrim radom koji se vidi iz utakmice u utakmicu”, istaknuo je Stipčević.

Protiv Estonije izbornik Velimir Perasović nije bio zadovoljan napadom koji je proradio protiv BiH. “Razlika od 18 poena nije realna, jer smo u posljednje dvije minute napravili 10-0. No, činjenica je da smo nakon par minuta u trećoj četvrtini dominirali i imali možda i lakšu utakmicu nego što smo se nadali. Imali smo neuobičajeno dobar postotak šuta za tricu. Danas je u obrani više škripalo, ali to je obično tako kad imaš napadačku lakoću. Tada su obrambene pogreške lakše prihvatljive i možda ni igrači ne grizu toliko. To bi trebalo popraviti da u oba pravca imamo harmoniju”, rekao je hrvatski izbornik čija će reprezentacija u petak protiv Izraela imati priliku ostvariti i devetu pripremnu pobjedu te neporažena dočekati početak Eurobasketa i utakmicu protiv Slovenije, koja je na rasporedu 5. rujna.