Švicarski reprezentativac jako je blizu transfera u Rijeku (i mogao bi doći već u ponedjeljak)

Mario Gavranović dovodio se u kontekst nastupa za hrvatsku reprezentaciju

Switzerland's midfielder Marco Gavranovic reacts after scoring his team's first goal during their FIFA 2014 World Cup qualifier group E football match between Switzerland and Norway on October 12, 2012 in Bern. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / AFP / FABRICE COFFRINI
FOTO: AFP

Hrvatski prvoligaš Rijeka vrlo je blizu dovođenja švicarskog reprezentativca i bivšeg igrača njemačkog prvoligaša Schalkea Marija Gavranovića. Dvadesetšestogodišnji napadač bi vrlo brzo mogao i službeno postati član Rijeke koja bi s njim postala mnogo ozbiljniji kandidat za titulu. Rijeka je u ovom trenutku s 43 boda drugoplasirana na tablici HNL-a, a prvoplaasirani Dinamo ima dva boda više.

Dolazi večeras ili sutra

“Ne želim ništa potvrđivati dok sve ne bude službeno. Tijekom jutra moraju se riješiti još neke stvari, no vrlo smo blizu dogovora. Ukoliko sve prođe kako treba, Mario Gavranović trebao bi se momčadi u Dubaiju pridružiti večeras ili sutra”, rekao je za Radio Rijeku pomoćnik sportskog direktora Rijeke Ivan Mance.

Gavranović je karijeru započeo u švicarskom Luganu, a nastavio u Yverdon Sportu. Zatim je postao član uglednog njemačkog prvoligaša Schalkea, iz kojeg je otišao na posudbu u Mainz. Zadnji klub za koji je nastupao bio je FC Zürich čiji je igrač bio od 2012.

Za švicarsku reprezentaciju nastupio je 11 puta i postigao četiri gola, a zbog hrvatskih korijena spominjao se u kontekstu nastupa za Vatrene.